Gazze'ye sessiz kalanlar şimdi haykırıyor!

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo Paris'teki merkezine saldırı düzenlendi, olayda 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'den birçok grup o olayı kınarken Marmara Üniversitesi Akademisyenlerin yaptığı eylem dikkat çekti.

Miktat Çakar /İstanbul

Charlie Hebdo 2012'de Hz. Muhammed karikatürleri yayımlamış, O dönemde bu karikatür infial yaratmış, alarma geçen Fransa 20 ülkedeki elçilik ve okullarını derginin yayımlandığı cuma günü geçici olarak kapatma kararı almıştı. Saldırıda ölenler arasında yer alan ünlü karikatürist Jean Cabut'nun da Hz. Muhammed karikatürlerinde çizimlerinin olduğu biliniyordu.

Dünyaca ünlü iki karikatürist öldü

Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıda öldürülenler arasında dünyaca ünlü iki karikatürist daha yer alıyor. Gelen haberlere göre derginin genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier'nin ağır yaralı olduğu, çizer Jean Cabut'un ise öldüğü bildiriliyor. Uzun süredir ölüm tehditleri alan Charbonnier, polis korumasında yaşıyordu. Charbonier, Fransa'nın en ünlü karikatüristlerinden biri olarak biliniyor.

Tepkilere neden oldu

Olaydan sonra sosyal medya üzerinden bir grup Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademisyenlerinin 'hepimiz Charlie'yiz' yazan afişlerle destek vermeleri tepkilere neden oldu. Peygambere hakaret eden bu Charlie Hebdo isimli derginin yanında olduklarını belirten yazı ile dergiye destek vermeleri kamuoyunda 'Gazze'de yaşanan katliamlara neden tepki göstermediler' yorumuna neden oldu.