Gazzeli aile yeni yuvasına kavuştu

Türk Kızılayı ve Gazze Destek Derneği işgalci İsrail ablukasındaki Gazze''de, yoksul bir ailenin yardım çağrısına karşılık vererek yüzlerini güldürdü. 

Gazze’de yaşamaya elverişli olmayan bir evde ikamet eden Filistinli ailenin evini restore etmek için sponsor olan Türk Kızılayı, Gazze Destek Derneği'nin de katkısıyla yoksul aileyi yaşanılabilir bir yuvaya kavuşturdu.

11 kişilik aile 5 yıldan fazla süredir en basit ihtiyaçların bile karşılanamadığı bir evde yaşıyordu. Aile reisi yüksek tansiyon sebebiyle kronik baş ağrıları çekerken, bir çocuk da nefes alma güçlüğü yaşıyordu.

Gazze Destek Derneği ve Türk Kızılayı yoksul ailenin yardım çağrısına ailenin yaşadığı evi tamamen restore ederek ve altyapısı onararak cevap verdi. Proje maliyeti 6 bin 500 dolar tuttu.

Yardım faaliyeti Gazze Destek Derneği tarafından 14 yıldır kuşatma altındaki Gazze’de yoksul ailelere yardım amacıyla oluşturulan Elverişli Konut Projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Gazze Şeridi 14 yıldır İsrail kuşatması altında bulunuyor. Gazze'de yoksulluk oranı yüzde 54 seviyesinde iken; ailelerin yüzde 86’sı dışardan gelen yardımlarla geçiniyor.