Gazzeli Ahmet'ten Kanada'da büyük insanlık dersi

Gazze Şeridi'nden Kanada'ya 47 zorlu günün sonunda gelmeyi başaran Gazzeli Ahmet, market alışverişi sırasında yaşadığı olayla gündem oldu.

Gazze Şeridi'nden Kanada'ya 47 zorlu günün sonunda gelmeyi başaran Gazzeli Ahmet, market alışverişi sırasında yaşadığı olayla gündem oldu.

Sosyal medya fenomeni MDMotivator'un kendisinden 2 dolar istemesiyle başlayan sosyal deney, Ahmet'in 1000 dolar paranın sahibi olmasıyla sonuçlandı. Cüzdanını evde unuttuğunu ve 2 dolara ihtiyacı olduğunu söyleyen bir yabancı, Kanada'ya iki gün önce gelen Gazzeli Ahmet'ten birkaç dolar istedi.

"Bir şeye ihtiyacın olursa lütfen al" diyerek hiç düşünmeden cebinden çıkardığı 5 doları uzattı. Para üstünü almadığı gibi 2 dolar daha veren Ahmet, "Evine gidebilmen için buna ihtiyacın olabilir" sözleriyle toplam 7 doları, yabancıya verdi.

Kendisinin Gazze Şeridi'nden çok zor şartlar altında geldiğini ve Gazze'de işgalcilerin, çocuklar dahil hareket eden her şeyi vurduğunu söyleyen Ahmet, Gazze'nin kızlarına ve kadınlarına tecavüz edildiğini ve onların ölüme terk edildiğini anlattı.

Sosyal medya fenomeni MDMotivator, henüz iki gün önce Kanada'ya gelmiş ve tüm yaşadığı zorluklara rağmen kendisine destek olmaya çalışan Ahmet'e 1000 dolar nakit para verdi.

Şaşkınlığını gizleyemeyen Gazzeli Ahmet, "Buna benden daha çok ihtiyacı olan yok mu" sözleriyle almak istemese de daha sonra kendisine olan tutum karşısında ısrar etmedi.

Sosyal medya fenomeni MDMotivator, "Bu para sizin güzel yüreğiniz için bir hediye" diyerek Ahmet'e sarıldı. MDMotivator, videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Görüntüler 2 günde milyonlarca kullanıcı tarafından izlendi.