Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, çocuk felci aşıları gönderilmedi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, çocuk felci vakalarının tespit edildiği Gazze Şeridi'ne hala çocuk felci aşısının ulaşmadığını duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde tespit edilen çocuk felci vakalarının ardından hala aşıların bölgeye ulaşmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Çocuk felciyle mücadele için gerekli aşıların gelmesini bekliyoruz. Her çocuğa ulaşabilmek için güvenli koşullara ihtiyacımız var, bu da aşı kampanyası sırasında ateşkes gerektiriyor." denildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nde ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğini doğrulamıştı.

Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, bu durumun, henüz tespit edilmemiş yüzlerce vakanın olabileceğini belirtti. Ebu Ramazan, virüsle bulaşan her 200 vakadan birinin çocuk felci belirtileri gösterdiğini aktardı.

Yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinli sayısı 2 milyona yaklaştı. Bölge halkı, açlık, su, ilaç ve hijyen malzemeleri eksikliği ile mücadele ediyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 480 çocuk ve 10 bin 980 kadın olmak üzere toplam 40 bin 139 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, 92 bin 743 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınmasıyla sivil altyapı da büyük zarar gördü.