Ganimeti paylaşmak için saldırıyorlar

AK Parti MKYK Üyesi ve SDE Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay "Darbe dünyanın en ahlaksız işidir. Bütün darbelere yolsuzluk, ahlaksızlık, soygunculuk eşlik etmiştir. Hırsızlar ganimeti paylaşmak için saldırmışlardır. Bugün Mısır'da olduğu gibi" diye konuştu.

Yapımcılığını ve Sunuculuğunu Ankara Temsilcimiz Aslan Değirmenci'nin Kanal 5'te yaptığı haber programı 'Son Gündem' de konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve SDE Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, darbecilere açtı ağzını yumdu gözünü.

Aktay, "Darbe dünyanın en ahlaksız işidir. Bütün darbelere yolsuzluk, ahlaksızlık, soygunculuk eşlik etmiştir. Hırsızlar ganimeti paylaşmak için saldırmışlardır. Bugün Mısır'da olduğu gibi" dedi.

Mısır, bir dönemin Türkiye'si gibi

Mısır'da gerçekleşen olayların bir dönemin Türkiye'sine benzediğine dikkat çeken Aktay, AK Parti Türkiye'de hazmedilemediği gibi, İhvan da Mısırda kabul edilemiyor. İş dünyasında ve diğer ortamlarda önleri kesiliyor. Köylülerin bizde olduğu gibi Anadolu insanının ülkeyi yönetmesi belli çevrelerin zoruna gidiyor. Ve bu çevreler darbeye sarılıyor" şeklinde konuştu.

Darbe dünyanın en ahlaksız işidir

"Darbe dünyanın en ahlaksız işidir" diyen Aktay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bütün darbelere yolsuzluk, ahlaksızlık, soygunculuk eşlik etmiştir. Hırsızlar ganimeti paylaşmak için saldırmışlardır. Bugün Mısır'da olduğu gibiu2026 Biz bunu tarihimizde çok kez yaşadık, şimdi Mısır yaşıyor. Halkına karşı silah doğrultanlar, insanları katlediyor. Bugüne kadar verilen şehitler darbenin itibarını beş paralık etti. Darbeye destek verenler lanetlenmiştir. Mursi'ye yapılan darbeye darbe diyemeyenler işin çıkarına girmiştir. Batılı dünya islamofobiden dolayı Mursi'yi istememiştir. Ama Arap ülkeleri neden istemiyor? Arap Baharı'nın kendilerine gelmelerinden dolayı çekinmeleri açıktır. Güçlerini kaybetmek istemiyorlar. Darbe ile diktatörlerin sırtı sıvazlanıyor, istenilen her şey yapılıyor. Değişime karşı darbeye destek veriliyor."