Galatasaray'ın gözdesi Beşiktaş yolunda!

Beşiktaş, Galatasaray'ın uzun süredir peşinde koştuğu Alanyaspor'un genç yeteneği Oğuz Aydın'ın transferinde bir adım öne geçti.

Haber: Yunus Akseki

Beşiktaş, uzun süredir Galatasaray'ın da ilgilendiği Oğuz Aydın transferinde önemli bir adım attı. Kulübün ayrıca Alanyaspor'a bir oyuncusunu takas teklifiyle birlikte göndermeyi önerdiği belirtildi. Galatasaray'ın teklifinin yetersiz bulunduğu ve Alanyaspor yönetiminin Beşiktaş'ın teklifine sıcak baktığı bildirildi.

Galatasaray'ın teklifi kabul görmedi

Galatasaray'ın teklifinde, Oğuz Aydın karşılığında Alanyaspor'a Çorum FK'da kiralık olarak forma giyen 21 yaşındaki santrfor Eren Aydın ve bir miktar para önerdiği iddia edilmişti.

Oğuz Aydın kimdir?

Alanyaspor'un forvet mevkiinde forma giyen Oğuz Aydın, 27 Ekim 2000 tarihinde doğdu. 183 cm boyunda olan Aydın, sağ ayağını kullanıyor.

Futbol kariyerine 2016 yılında Bucaspor altyapısında başlayan Aydın, 2018'de A takıma yükseldi ve ilk profesyonel maçına 27 Ocak 2018'de Eyüpspor karşısında çıktı. Bucaspor'un A takımında ilk sezonunda 12 lig maçında forma giydi. Ancak takımı, 16. sırada bitirerek 3. Lig'e düştü.

2018-19 sezonunda 3. Lig'de mücadele eden Bucaspor ile tüm organizasyonlarda 30 maça çıkan Oğuz Aydın, 5 gol atıp 4 asist yaptı.

Oğuz Aydın, 1 Temmuz 2021'de 238.000 euro karşılığında Alanyaspor'a transfer oldu. İlk sezonunda tüm organizasyonlarda 26 maça çıkıp 8 gol atarak ve 1 asist yaparak performansını sergiledi.