Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye bir transfer çalımı daha!

Sarı kırmızılı ekip iddialara göre bonservisi elinde olan Tete ile transfer anlaşması yaptı" Fenerbahçe'nin de uzun zamandır ilgilendiği Brezilyalı futbolcunun Galatasaray'a transfer olması yeni bir çalım tartışmalarını gündeme getirdi.

Kadrosunu yıldız transferlerle güçlendiren Galatasaray'da, Tete İle transfer için anlaşma sağladığı iddiaları gündeme düştü.

Galatasaray futbol kulübünün, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile sözleşmesini fesheden Tete ile transfer için anlaşma sağladığı iddia ediliyor.

Galatasaray yönetimi, deneyimli futbolcunun Shakhtar Donetsk'ten ayrılışındaki hukuksal konuları inceleme aşamasına geçti. Hukuksal sorunlar çıkmazsa, sarı-kırmızılıların Tete ile resmi bir sözleşme imzalayabileceği ifade ediliyor.

Anlaşmasının detayları belli oldu

Taraflar arasındaki anlaşmanın detayları da netleşmeye başladı. Nevzat Dindar'ın haberine göre Galatasaray, genç oyuncuya yıllık 2 milyon 800 bin euro civarı bir maaş için anlaşmaya vardı. Ayrıca Tete'ye bonservisi elinde olduğu için 3 milyon 500 bin euro imza parası ödeneceğini aktardı.

Fenerbahçe'den açıklama geldi

Galatasaray'a transfer iddiaları gündeme düşmeden hemen önce açıklama yapan Fenerbahçe, Tete transferini ilişkin uygun bulmadıklarını açıklamıştı.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada, "Son dönemde Kulübümüz ile adı geçen futbolcu Tete (Mateus Cardoso Lemos Martins) hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zorunlu hale gelmiştir. Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış, ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Tete transferi ile hücum hattını iyice zenginleştiren Galatasaray'da ayrılıkların yaşanması bekleniyor. Başta Romen yıldız Morutan ve genç milli oyuncu Yunus Akgün için ciddi transfer iddiaları gündeme gelirken her iki isminde ayrılmasına sıcak bakıldığı iddia edildi. Geçtiğimiz sezon İtalya'nın Roma takımından transfer edilen Zaniolo için de her gün transfer dedikoduları basına düşerken futbolcunun ayrılıp ayrılmayacağı şimdilik gizemini koruyor.

Tetê kimdir?

Mateus Cardoso Lemos Martins olarak doğan Tetê (15 Şubat 2000 doğumlu), Brezilyalı profesyonel bir futbolcudur. Ofansif orta saha veya kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri:

Alvorada, Rio Grande do Sul doğumlu Tetê, 2008 yılında Grêmio gençlik akademisine katıldı. 2016'da rezerv takımında 33 gol attı. 20 Nisan 2018'de sözleşmesi 2021 yılına kadar uzatıldı.

Shakhtar Donetsk:

20 Şubat 2019'da Tetê, Ukrayna kulübü Shakhtar Donetsk'e transfer oldu. İlk maçına 13 Nisan'da Zorya Luhansk karşısında çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb'e karşı attığı gol dikkat çekti.

Savaş nedeniyle Avrupa'ya transfer oldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle FIFA'nın yabancı oyuncu kurallarını değiştirmesi sonucu, Tetê 2022 ve 2023 sezonları için sırasıyla Lyon ve Leicester City'e kiralık olarak transfer oldu.

Uluslararası Kariyer:

Tetê, 2019 Güney Amerika U-20 Şampiyonası'nda Brezilya U20 takımını temsil etti. Üst düzey Brezilya milli takımına antrenman amaçlı çağrıldı ancak henüz üst düzey maçta oynama fırsatı bulamadı.

Haber: Yunus Akseki