Galatasaray son bir şans için sahaya çıkıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son hafta maçında bugün Fransa''nın Paris Saint-Germain (PSG) ekibine konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 285. karşılaşmasına çıkacak.

Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam etme şansını kaybeden Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edebilmesinin en büyük koşulu, Club Brugge’ün Real Madrid karşısında puan kaybetmesi... Galatasaray bu durumda kazanırsa direkt Avrupa’ya gidecek. Brugge yenilip, Galatasaray berabere kalırsa da genel averaj devreye girecek. Bu durumda Belçika ekibinin en az iki farkla mağlup olması beklenecek. Hem Cim-Bom hem de Brugge berabere kalırsa Cim-Bom veda edecek.

100’ü bir türlü gülmedi Avrupa’da 285. maçına çıkan Galatasaray, 100. galibiyetine bir türlü ulaşamadı. Bugüne kadar oynadığı karşılaşmalarda 99 kez rakiplerini mağlup eden sarı-kırmızılılar, 110 mağlubiyet yaşamıştı. 75 mücadele ise beraberlikle tamamlandı. Avrupa kupalarındaki son galibiyetini geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçında Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova’yı 3-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, 12 maçtır kazanamıyor.

Deplasman kâbusu Galatasaray, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı son 19 müsabakada galibiyet sevinci yaşayamadı. Son dış saha galibiyetini, 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turunda Almanya’nın Schalke 04 takımıyla yaptığı maçta alan sarı-kırmızılılar, sonrasında dış sahadaki 19 karşılaşmadan üstün ayrılamadı. Aslan, söz konusu dönemde 15 kez yenilirken, 4 karşılaşmayı da beraberlikle tamamladı.Galatasaray, Avrupa kupalarında deplasmanda çıktığı son 19 müsabakada galibiyet sevinci yaşayamadı. Son dış saha galibiyetini, 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nin son 16 turunda Almanya’nın Schalke 04 takımıyla yaptığı maçta alan sarı-kırmızılılar, sonrasında dış sahadaki 19 karşılaşmadan üstün ayrılamadı. Aslan, söz konusu dönemde 15 kez yenilirken, 4 karşılaşmayı da beraberlikle tamamladı.Sarı-kırmızılıların UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki deplasman galibiyeti hasreti ise 16 maç oldu. Cim-Bom ayrıca, Avrupa kupalarında deplasmanda yaptığı son 7 müsabakada da gol atamadı.