Fransız dergisi panikledi: Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?

Türkiye'nin "Türkiye Yüzyılı" kapsamında attığı dış politika hamleleri, Fransa'da büyük yankı uyandırdı. "Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?" sorusu sorularak, bölgenin yeniden şekillendiği vurgulandı.

Son yıllarda, Türkiye hem bölgesinde hem de uzak coğrafyalarda etki alanını genişletiyor. Ankara, farklı bölgelerden ülkelerle kazan-kazan temeli üzerine ilişkiler inşa ederek uluslararası alanda kendini yeni bir güç olarak öne çıkarıyor.

Fransa merkezli Le Point dergisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin uluslararası arenada oynadığı rolü değerlendirdi. Haberde, Türkiye'nin belirlediği politikaları emin adımlarla uyguladığına dikkat çekildi.

'Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?'

Derginin analizinde, "Erdoğan'ın zafer yürüyüşünü kim durduracak?" sorusuyla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidar gücünün mayıs seçimlerinin ardından arttığı belirtiliyor.

Ayrıca, Ankara'nın geniş bir alanda etkili olduğu ve "Türkiye Yüzyılı'nı" tüm dünyaya duyurduğu vurgulanıyor.

Ankara'nın hakimiyet kurma arzusu

Analizde "Ankara'nın hakimiyet kurma arzusu" vurgulanarak şu ifadeler kullanılmış:

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı olan 29 Ekim'de Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlayacak çok şeyi olacak. Mayıs ayında yapılan seçimle gücünü pekiştirdi.

Bölgeyi yeniden şekillendirme ve Ankara'nın hakimiyet kurma arzusu büyük bir hızla ilerliyor.

'Türkiye Yüzyılı'nın gelişini ilan etti'

Türkiye'nin, Kafkasya'dan Kıbrıs Adası'na, Libya'dan Balkanlar'a kadar geniş bir etki alanına sahip olduğuna vurgu yapıldı.

Erdoğan için "Türkiye Yüzyılı'nın gelişini ilan etti." ifadesi kullanılarak şu bilgilere yer verildi:

Dışişleri Bakanı olan gizli servisin eski başkanı Hakan Fidan, 8 Ağustos'ta, 'Türkiye tamamen bağımsız, etkili ve etkin bir aktör olmayı hedefliyor' dedi.

Ayrıca, Fransız dergisi, Azerbaycan ordusunun Karabağ'da yasa dışı silahlı Ermeni unsurlarına yönelik sonuç verici operasyonlarına da değindi.

'Atılan adımlardan sadece biri'

Sahada imza atılan başarılar ile Türkiye'nin izlediği politika arasında kurulan bağlantı açıkça görülmektedir:

Dağlık Karabağ'daki yasa dışı Ermeni unsurlarının teslim olması, Türkiye'nin bölgesel hakimiyet projesine giden yolda atılan adımlardan sadece biri olarak öne çıkıyor.