Fransa''da tarih tekerrür ediyor!

Fransa''nın başkenti Paris''teki eylemler sırasında ''tarih tekerrür mü ediyor'' dedirten anlar yaşanıyor.

Fransa'da göstericiler ile polisler arasındaki çatışmalar sürerken Paris'in ünlü Champ Elysees meydanı adeta savaş alanına döndü. Sarı yeleklilerin geri adım atmadığı protestolarda 'Devrim' söylentileri de sokaklarda dolaşıyor.

Yeni Fransız İhtilali

"Devrim" talebi her ne kadar sözlü olarak ortaya sunulmasa da eylemcilerin sloganlarında bu mesaj gizli. Öyle ki göstericiler Macron'u ve hükümeti açıkça istifaya davet ediyor. Bu da "21'inci yüzyılın Fransız İhtilali" söylemlerini de beraberinde getiriyor.

Avrupa Fransa'daki polis vahşetini izliyor! Liderler sessizAvrupa Fransa'daki polis vahşetini izliyor! Liderler sessiz Dünya

'Halka yol gösteren özgürlük'

Özellikle bugün çekilen bu kare ”Halka yol gösteren özgürlük” isimli tabloyu akıllara getirdi. Fransız İhtilali'nden yıllar sonra ortaya çıkan bu tablo şimdiki Paris'in adeta bir özeti.

Fransız İhtilalini çağrıştıran, izleyiciye Fransız ihtilalinden bir sahne gibi gelen bu eser aslında bildiğimiz 1789 tarihli Fransız ihtilalinin epey sonrasında, Bu olaydan tam 41 yıl sonra . 1830 yılındaki Temmuz Devrimi’ni (İkinci Fransız Devrimi olarak da adlandırılır) konu almaktadır. 1830 tarihinde ayaklanan Paris halkı Fransız Kralı X. Charles’ı devirip yerine kuzeni Louis-Philippe’in çıkmasını sağlamıştı.