Fransa'dan da İsrail'e yaptırım sinyali geldi

İşgalci İsrail'in hukuksuzluğuna göz yummayan Türkiye yaptırım kararı alırken Fransa'dan da Bakanlık seviyesinde yaptırım sinyali geldi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'de işgalci İsrail tarafından 2 milyondan fazla Filistinli açlıkla karşı karşıya bırakılırken başata Türkiye olmak üzere uluslararası toplumun İsrail'e karşı baskısı giderek artıyor.

İsrail'e karşı tutumunu sertleştiren Türkiye'nin duyurduğu ve hemen uygulamaya koyduğu ekonomik yaptırımların ardından, Fransa'da da İsrail'e karşı yaptırım çağrıları yapılmaya başlandı.

Uluslararası toplumu baskı kurmaya çağırdı

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, işgalci İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardımın girişine izin vermesi için uluslararası toplumu baskı altına alması amacıyla potansiyel yaptırımlar uygulama çağrısında bulundu.

Al Jazeera'nin haberine göre, Fransız RFI radyosu ve France 24'e verdiği demeçte "İnsani yardımın kontrol noktalarından geçmesine izin vermek için yaptırımlara kadar uzanan birden fazla etki kolu olmalı" açıklamasında bulundu.
Fransız Bakan, "Fransa, Şeria'nın şiddet eylemleri gerçekleştiren İsrailli yerleşimcilere (terörist) yönelik Avrupa Birliği yaptırımlarını öneren ilk ülkelerden biri oldu. Gerekirse insani yardımın açılmasını sağlamaya devam edeceğiz," dedi.
Kaynak: Haber7