Fransa'da camilere terör saldırısı planlıyordu: Neonazi grubun liderine ceza yağdı

Fransa'da 2017 ve 2018 yıllarında camilere terör saldırıları planladığı tespit edilen Neonazi grubun lideri Alexandre Gilet, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber: Marina Mussa

2017 ve 2018 yıllarında camiler ve Avrupa Parlamentosu binasını hedef alan terör saldırıları planladığı suçlamasıyla Alexandre Gilet ve 3 kişi, geçen yıl Paris'te mahkemeye çıkarılmıştı. Gilet dışındaki sanıklar 3 ila 5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, sanıklar mahkeme kararını temyize götürmemişti.

"Operation WaffenKraft" isimli bir Neonazi yazışma grubuna üye olan ve yaşları 17 ile 28 arasında değişen sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, daha önce gönüllü olarak orduda görev alan Gilet'in, grubun lideri olduğu ve Yeni Zelanda'da 2019'da Christchurch'deki iki camiye saldırarak 51 kişinin ölümüne neden olan Brenton Tarrant'ın söylemlerinin kullanıldığı "manifesto" hazırladığı kaydedilmişti.

İddianamede, söz konusu 4 aşırı sağcının özellikle göçmenlerin yaşadığı mahalleleri hedef aldığı, Paris'teki Hz. Ömer Camisi, Creil'deki bir cami, AP binası ve aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinin eski cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Melenchon'un bulunduğu bir toplantıya saldırı planladığı belirtilmişti.