Fırtına ters esti: 2-3

Spor Toto Süper Lig 30. hafta maçında Trabzonspor, 'kardeş kulübü' Kayserispor'a 3-2 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, taraftarı önünde Kayserispor'u konuk etti. Medical Park Arena'da oynanan mücadelede Kayserispor, Trabzonspor'u 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Kayserispor böylece teknik direktör Mesut Bakkal önderliğinde çıktığı 2 maçı da 3 puanla kapattı. Sarı-kırmızılı takım lig tarihinde Trabzon'da ilk galibiyetine de ulaştı.

Mücadelede Kayserispor'a galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Deniz Türüç, 41. dakikada ve 75. dakikada Lawal kaydetti. Trabzonspor'un gollerini 34. dakikada Rodallega ve 45. dakikada penaltıdan Uğur Demirok attı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor ligde 48 puanda kaldı. Kayserispor ise puanını 33'e çıkararak ligde kalma yolunda önemli bir adım attı. Trabzonspor, Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Adanaspor ile karşılaşacak. Kayserispor ise gelecek hafta sahasında Atiker Konyaspor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR(İLK YARI)

7. dakikada Kayserispor golü buldu. Welliton'un şık pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Deniz Türünç, kaleci Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden plase vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-114. dakikada N'Doye'nin ceza alanı dışında sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.30. dakikada sağdan Pereira'nın pasında, yakın mesafede Olcay Şahan'ın yerden vuruşunda, kaleci Muammer Yıldırım yatarak güçlükle topu çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.34. dakikada Trabzonspor beraberliği sağladı. Olcay Şahan'ın pasında savunmanın arkasında topla buluşan Rodallega, kaleci Muammer Yıldırım ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-141. dakikada Kayserispor, tekrar öne geçti. Orta alana yakın bir yerden aldığı topla sol çaprazdan ceza alanına doğru hareketlenen Lawal, Aytaç Kara'dan sıyrılarak yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın uzanamadığı sağ üst köşeden filelere attı: 1-245. dakikada Rodallega'nın ceza yayı gerisinden kullandığı serbest atışta top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topa N'Doye ile birlikte yükselen Mabiala elle müdahale edince hakem Alper Ulusoy, penaltı noktasını gösterdi.45+1. dakikada Uğur Demirok, kullandığı sert penaltı atışında topu kaleci Muammer Yıldırım'ın sağından filelerle buluşturarak maçta eşitliği sağladı: 2-2