FETÖ'yü hoş görmek vatana ihanettir

21 yıllık belediye başkanlığı döneminde FETÖ'ye tek karış arsa vermediğini söyleyen Mehmet Özhaseki, "Meşru hükümete operasyon yapan, MİT'in tırlarını durdurarak ülkesine iftira atan, kaset ve dinlemelerle milletin ve ümmetin hakkına tecavüz eden, devletin terör örgütü dediği yapı hakkında iyi bir laf etmek ihanettir" dedi.

ENES BABACAN / İSTANBUL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri'de yaptığı bir konuşmada, "Paralel yapı fabrika ayarlarına dönerse, mücadele sona erer" gibi bir söz söylediği iddiasıyla bir kısım medya tarafından hedef tahtasına konulmuştu. Sözlerine Milat aracılığıyla açıklık getiren Özhaseki, "O gün memleketimde vakıf temsilcilerinin ve esnafların da bulunduğu bir ortamda muhabbet esnasında 'İstikbal'e operasyon var, sanayici endişeli siz ne düşünüyorsunuz?' diye bir soru geldi şahsıma. Bende sanayicilere FETÖ'ye yönelik operasyonların neden yapıldığını açıkladım ve dedim ki eğer bu yapı yıllar öncesinde bilindiği gibi sadece öğrenci işlerine veya fakire fukaraya destek olmak için faaliyetlerine devam etseydi, yani fabrika ayarlarında çalışsaydı bu mücadele şu an olmazdı dedim. Ama Paralel yapının tabanında olan bu sanayicilerin bilmediği bir şey vardı o da tavanın ihanet içinde olduğu idi. Ben aslında orada bir uyarıda bulundum. Ama birileri konuşmamdan bir cümlesi üstelik yarım yamalak cımbızlayıp beni hedef gösterdiler" şeklinde konuştu.

Mücadelemiz sürecek

Paralel Yapı'nın hiçbir işinde destekçisi olmadığını veya devletin yürüttüğü mücadele karşısında olmadığını belirten Özhaseki, "Milletin seçtiği meşru hükümete operasyon yapan, MİT'in tırlarını durdurarak ülkesine yafta vurmaya kalkan, dinimizce ve geleneklerimizce de ahlaksız olan kasetler ve dinlemelerle bu milletin ve dahi ümmetin hakkına tecavüz etmiş, devletin terör örgütü listesine girmiş bir yapılanmayı benim savunmam mümkün değil. Aksine devletimizin yürütmüş olduğu mücadeleye destek olan ve hemşerilerime de gerçeği göstermeye çalışan biriyim. Bu yapı hakkında bunca şeyden sonra iyi bir tek laf etmek vatana ihanettir. Aslında cevap vermek istediğim şeyler oldu ama bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın şahsıma olan desteklerinden dolayı buna gerek olmadığı kanaatine vardım" ifadelerini kullandı.

Bir metrekare arsa vermedim

Kayseri'de 21 yıl belediye başkanlığı yaptığını, son dönemde ise milletvekili olduğunu ve çevresindeki herkesin kendisinin paralel yapı ile ne kadar mesafeli olduğunu bileceğine dikkat çeken Özhaseki "Ben öğrencilik yıllarımda Ankara'da bir ülkücüydüm. Sonrasında milletime hizmet etmenin gönül yoluyla olacağını da fark ederek, Kur'an ve Sünnet yoluyla milletimin gönlüne gönül dünyasına hizmet etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan'ın desteği ile birlikte Kayseri'de belediye başkanı olarak milletime yıllarca hizmet ettim. 21 yıllık belediye başkanı olduğum dönemde paralel yapıya 1 tek metrekare arsa vermedim. Hiçbir çalışma arkadaşım bunlardan olmadı. Ömrüm boyunca FETÖ'cü asla olmadım. Sohbetine katılmadım" dedi.