FETÖ'nün Emre Uslu ile birlikte algı operasyonunun başındaki isimlerden olan polis akademisi eski öğretim üyesi Önder Aytaç hakkında 2 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yalan ve iftira ile hakaret suçu işlediği için yakalama kararı çıkartılmıştı. FETÖ köstebeklerinin haber uçurduğu Aytaç, eşiyle birlikte 17 Kasım 2014'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan İngiltere'ye kaçmıştı. Aytaç'ın yeri 2 yıllık firarının ardından Türk istihbaratı tarafından tespit edildi.
İSTİHBARAT ENSESİNDE
İngiltere'den FETÖ'nün en çok yapılanma içine gittiği ülkelerden Nijerya'ya geçtiği tespit edilen Önder Aytaç istihbarat tarafından adım adım izlenmeye başlandı. Nijerya'da FETÖ'den gelen himmet paraları ile sefa süren Aytaç market alışverişi sırasında peşindeki ekip tarafından 1 metre mesafeden görüntülendi. Yanında eşi ve kayınpederi olan Aytaç, izlendiğinden habersiz alışverişine devam etti.
Pensilvanya'dan talimat gelince Nijerya'dan ABD'ye gitmek için harekete geçen Önder Aytaç bunun için geçtiğimiz hafta Mısır'a uçmak için bilet aldı. Bu bilgili alan Türkiye hemen Mısır'daki güvenlik birimlerini uyardı. Önder Aytaç Kahire Havaalanı'nda uçaktan indiğinde büyük şok yaşadı. Mısır polisi Aytaç'ı Türkiye'nin talebi üzerine gözaltına aldı.
DARBECİ SİSİ İADE ETMEDİ
FETÖ'nün en kritik isimlerden birisi olan Aytaç'ın Türkiye'ye iadesi için yetkililer hemen Mısır'la diplomatik temasa başladı. Tam bir hafta boyunca Türkiye'ye iadesi için yapılan girişimler darbeci Sisi'ye takıldı. İki ülke arasındaki 'Suçluların iadesi ve Adli Yardımlaşma' anlaşmasını hiçe sayan Sisi yönetimi Aytaç'ı iade etmeyerek Nijerya'ya geri gönderdi.
NİJERYA'DAN İSTENECEK
Mısır'ın FETÖ ihanetine ortak olup Aytaç'ı Nijerya'ya geri göndermesi üzerine Türk makamları hemen B planını devreye soktu. Aytaç'ın iadesi için Nijerya ile temasa geçildi. Aytaç, Taraf gazetesinde yazarlık yapıp Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına kılıf olan yazılar kaleme almıştı.
Akşam