Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün diğer üst düzey yöneticileri ABD'de lüks ve rahat yaşamlarını sürdürüyor.Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen 20 yıldan uzun zamandır Pensilvanya'da 400 dönümlük arazide villaların olduğu bir çiftlikte yaşıyor. Yanında terör örgütünün diğer üst düzey yöneticileri ve o öldükten sonra örgütün başına geçmesi düşünülen isimler de var. Örgüt elebaşı ve üyeleri ABD'nin koruması altında yaşıyor.
Türkiye'de düzenledikleri 17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde örgütün birçok üst düzey yöneticisi ABD'nin koruması altına girdi.
Örgütün medya tetikçisi Ekrem Dumanlı, FETÖ'nün TSK, Emniyet ve MİT sorumlularının bağlı olduğu Ahmet Kara, sözde medya sorumlusu Tuncay Opçin, kamuoyunda "Emre Uslu" olarak bilinen Emrullah Uslu, Fuat Avni hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen Aydoğan Vatandaş'ın yanı sıra, Hakan Şükür ve Amerikan vatandaşı olup soyadını değiştiren Enes Kanter de Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye karşıtı faaliyet sürdüren isimlerin başında geliyor.
Bir dönem Almanya'da bulunduğu bilinen ancak şu an nerede olduğuna dair net bilgiler olmayan Adil Öksüz'ün ailesi de ABD’de yaşayan FETÖ mensuplarından.
ABD'de lobi çalışmalarıABD Kongresinde çıkan Türkiye aleyhtarı açıklama ve mektupların en büyük teşvikçisi de FETÖ... Örgüt, özellikle Ermeni ve Yunan lobilerinin Türkiye aleyhindeki faaliyetlerine destek veriyor. Bazı Kongre üyelerini seçim dönemlerinde kampanyalarına yüklü miktarda bağış yaparak yanına çekiyor.
Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana başta Fetullah Gülen olmak üzere örgüt üyelerinin iadesi için defalarca başvuru yaptı. Başta hain darbe girişimi olmak üzere deliller binlerce sayfalık dosyalar halinde ABD Hükümeti ve Adalet Bakanlığı ile paylaşıldı. Tüm bunlara rağmen, ABD'den bugüne kadar teröristlerin iadesine dair olumlu bir adım gelmedi.
ABD'deki firari FETÖ üyeleri ise şunlar: Elebaşı Fetullah Gülen, Cevdet Türkyolu, Ekrem Dumanlı, Tuncay Opçin, Alp Aslandoğan, Ehat Ercan, Vahap Uysal, Bilal Öztürk, Varol Güler, Namık Sercan, Recep Kendiricioğlu, Süleyman Bahçeci, Levent Bulut, Vedat Akgün, İbrahim Duya, Ali Tombak, Ali Gümüş, Nurcan Civelek, Adem Öksüz, Uğur Zengince, Nuh Gedik, Kemal Gür, Timur Saka, Tarık Çelik, Ahmet Özarslan, Levent Elibal, Serkan Günpınar, Zhandos Utegulov, Fatih Kandil, Volkan Akbaş, Bünyamin Karaduman, Adem Dökmeci, Ali Korkmaz, Rıza Ülker, Bülent Tarman, İsmail Özgür Zemrat, Gülseren Karagöz Akar, Burçin Öğrenir, Soner Tarım.
Darbe girişimi cezasız kalmadıFETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından açılan 289 davanın tümü tamamlandı. Bu davalarda 4 bin 891 darbeciye hapis cezası verildi. Aralarında 85 eski generalin olduğu 1634 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Türkiye'nin kalbinde terör estiren, Gazi Meclis'i bombalayan hain pilotlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyen FETÖ'nün suikast timi, darbe girişiminin komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü koridorlarında o gece dolaşan üniformalı ve sivil elebaşları, Genelkurmay Başkanlığı'nda darbe girişimini planlayanların oluşturduğu sözde "yurtta sulh konseyi" üyeleri, ihanetin hesabını mahkeme salonlarında verdi.
Davaların tümü sonuçlandırıldıHain kalkışmanın ardından ülke genelinde 100 binin üzerinde soruşturma yürütüldü, 289 dava açıldı. Sanık sayısının çok olması üzerine Sincan Cezaevi Kampüsü içinde özel duruşma salonları oluşturuldu. Genelkurmay çatı, Akıncı, Muhafız Alayı gibi en önemli darbe girişimi davalarının çoğu Ankara'da görüldü.
Yaklaşık 6 yıllık yargılama süreçlerinin sonunda davaların tümü sonuçlandırıldı. Davalarda, 4 bin 891 sanık hakkında mahkumiyet kararı çıktı.
3 bin darbeciye ömür boyu hapisAralarında 85 eski general, 1116 eski subayın da bulunduğu 1634 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, 1366 sanık ise müebbet hapis cezası aldı. Müebbet hapis cezası verilenler arasında 24 eski general, 536 subay da yer aldı.
Mahkemeler, 1891 sanık hakkında çeşitli sürelerde hapis cezalarına hükmetti. Tamamlanan davalarda 2 bin 870 kişinin beraatine karar verildi.
Karara bağlanan bazı davalarda istinaf ve Yargıtay süreçleri de tamamlandı. Çok sayıda davanın ise istinaf ve temyiz incelemeleri sürüyor.