FETÖ'nün efendisi 'ABD gladyosu'

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi Meclis'e giden ilk isimlerden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, o geceyi anlattı.

ÖZLEM DOĞAN

Uçakların geçişiyle olağanüstü bir durum olduğunu fark ettiğini dile getiren Mustafa Şahin, kanlı gece tanklara karşı müdahale verdiklerini vurguladı. Darbecilerin mili iradeyi ayaklar altına almaya çalıştığına dikkat çeken Şahin, "Mecliste bulunmamız halka moral verir diye düşündük. Canlı yayın için genel kurulu açtırdık. Otuza yakın milletvekili vardı. Konuşmalar yapılırken meclisi susturmak adına bomba attılar. Arkasından ikinci bir bomba düşünce sığınağa indik" diye konuştu. "Halkın Çanakkale ruhuyla darbecilerin üzerine yürüdüğünü gördüm" diyen Şahin, "Tanka karşı milletimizin ve Başkomutanımızın dirayetli duruşuyla darbe püskürtüldü. Siyasi ve dini düşüncesi ne olursa olsun devletle milletin aynı gaye ve amaç uğruna kenetlendiklerini gördük ki bu da önemli bir kazanımdı. Milletin kahramanlıklarıyla dolu çok gizemli bir gece geçirdik" ifadelerini kullandı.

Ekonomik istikrar sürerken Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelede iyi bir noktada olunduğunu ifade eden Şahin, "Huzurlu bir ülke olmamızı istemeyen bu hainler devreye girdi. Bunları devreye sokan ABD gladyosudur. Darbeciler ABD'ye hesabını veremeyecekleri adım atamaz" şeklinde konuştu.