Fetöcü doktor çocukları hipnoz edip ailem istimar etti dedirtmiş

FETÖ üyeliği suçlamasıyla görevden uzaklaştırılan bir doktor, gerçek dışı cinsel istismar raporu verdiği suçlamasıyla tutuklandı.

Soruşturma çerçevesinde yardımcısıyla birlikte tutuklanan Prof. Dr. S.S.Z'nin, ilacın etkisindeki çocukları yönlendirmek suretiyle "ailelerinin kendilerine cinsel istismarda bulunduğu" iddiasını oluşturduğu ileri sürüldü.

FETÖ üyeliği gerekçesiyle Kamu Hizmetinden Çıkarılanlar (KHK) kapsamında görevinden uzaklaştırılan bir çocuk ve ergen psikiyatristi ile iş arkadaşı, çocukları gerçeğe aykırı cinsel istismar raporları vermek suçlamasıyla tutuklandı.

2016'da FETÖ üyeliği iddiasıyla görevden alındı

Bilgilere göre, Adli Tıp Kurumu'nda cinsel istismar suçlarına bakan ve 2016'da FETÖ üyeliği iddiasıyla KHK ile görevden alınan Prof. Dr. S.S.Z, Bakırköy'de özel muayenehane açarak çocuk ve ergen psikiyatristi olarak faaliyet göstermeye başladı.

Savcılık, şüphelinin aileler tarafından çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarını içeren raporlarını polis ve savcılığa ilettiğinde benzer ifadelerin art arda gelmesi üzerine soruşturma başlattı.

Sorunun üzerine İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, şüphelinin ketamin adı verilen anestezik bir ilaç verdiğini ve çocukları geçici hafıza kaybına ve hipnoz durumuna soktuğunu tespit etti.

Bu ilaçların etkisi altında olan çocuklar, şüphelinin yönlendirmeleriyle "ailelerinin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu" söylemeye başladılar.

Ayrıca, şüphelinin bazı çocuklardan tehditle para talep ettiği ve bazılarını FETÖ'ye kazandırmaya çalıştığı iddia edildi. Polisler, şüphelinin evinde çok sayıda ketamin ve benzeri ilaç buldu.

Polis çalışmaları sonucunda şüphelinin yardımcısı olan ve FETÖ ile ilişkisi olduğu belirlenen A.A. ile eşi Ö.Z, sekreteri İ.A. ve ketamin ilacı temin ettiği belirtilen bir başka stajyer doktor olan H.A'yı da yakaladı.

Şüpheliler ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Doktor S.S.Z. ve A.A. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ketamİn nedir?

Ketamİn, anesteziyi başlatmak ve sürdürmek için kullanılan bir ilaç. Ağrıyı kesen ve hafıza kaybına neden olan ketamin, alan kişiyi trans benzeri bir duruma sokuyor. Kronik ağrılar, yoğun bakım ve depresyon için de kullanılıyor. Vücuda enjekte edildikten 5 ila 10 dakika sonra etkisini gösteren ketamin, bu etkiyi yaklaşık 25 dakika boyunca devam ettiriyor.