FETÖ üyesi firari albay yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Aksaray'da gerçekleştirilen operasyonla 15 Temmuz hain darbe girişiminde "topçu ve füze okul komutanlığında" görev yapmış ve müebbet hapis cezasına çarptırılan FETÖ üyesi Albay Ş.D'nin saklandığı evde yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden, "15 Temmuz hain darbe girişiminde "topçu ve füze okul komutanlığında" görev yapan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan FETÖ üyesi albay Ş.D'nin Aksaray'da düzenlenen operasyonla saklandığı evde yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, Polatlı 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığı'nda 15 Temmuz hain darbe girişimine karışan 328 sanığın yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırılan FETÖ üyesi Albay Ş.D'nin yakalanarak adalete teslim edildiğini duyurdu. Ayrıca Bakan Yerlikaya, "Operasyonu düzenleyen Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığımızı ve Aksaray İl Jandarma Komutanlığımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

FETÖ'ye yönelik 1,683 operasyon

Bakan Yerlikaya FETÖ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin verileri paylaştı:

1 Haziran - 26 Eylül tarihleri arasında FETÖ'ye yönelik 1,683 operasyon gerçekleştirildi.

2,500 kişi gözaltına alındı.

510'u tutuklandı.

Masum vatandaşlarımızın üzerine ateş açmaktan geri durmayan hain FETÖ üyelerinin inlerine giriyor, her birini tek tek yakalayıp adalete teslim ediyoruz.

Terör örgütleriyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek!