Fethullah Gülen'e yakalama kararı

'Paralel yapı' soruşturmasında Fethullah Gülen hakkında "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek" suçlarından yakalama kararı çıkarılması istendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'paralel yapı' soruşturmasında Fethullah Gülen hakkında "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek" suçlarından yakalama kararı çıkarılması için sulh ceza hakimliğine başvurdu.
'Paralel yapı'ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk edilen 12 kişiden, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi, "Yasa dışı örgüt üyeliği" suçundan tutuklandı.
Tutuklanan diğer isimlerin, eski Terörle Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve komiser Mustafa Kılıçarslan olduğu belirtildi. Mahkeme, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişiyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullah Gülen hakkında "Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek" suçlarından yakalama kararı çıkarılması için sulh ceza hakimliğine başvurdu. Soruşturma savcıları, İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasını da talep etti.
"HİÇBİR AYRIM GÖZETMEDEN..."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Fethullah Gülen'le ilgili de soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" demişti.