Fenerbahçe''nin ödediği bonservis açıklandı

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "3,5 milyon civarında bir bedelle Muric’i verdik. Bunun yanında alacağımız futbolcular var. Toplam 5 milyon euronun üzerinde bir değeri oldu.” açıklamasında bulundu.

Çaykur Rizespor, 500 bin euroya aldığı Vedat Muric'i yaklaşık 5 milyon euro bedelle Fenerbahçe'ye sattı.

TRT Spor'a konuşan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Vedat Muric transferinin perde arkasını anlattı.

"3,5 milyon euro artı alacağımız oyuncular var"

Muric’in bonservisi konusunda “3,5 milyon civarında bir bedelle Muric’i verdik. Bunun yanında alacağımız futbolcular var. O konuda görüşmelerimiz sürüyor. Toplam 5 milyon euro’nun üzerinde bir değeri oldu” açıklamasını yapan Kartal, Muric’in transfer hikayesini de şöyle anlattı:

“24 yaşındaki bir çocuk kulüp başkanı gibi düşünemez. Biz onu çocuğumuz gibi gördük. Yapmış olduğu açıklama da art niyetli değildir. Biz onun için en iyisini istedik, bu da en iyisi oldu diyebiliriz. Vedat’ın şansı Rize’de oldu. Biz de kulübümüzü düşünmeliyiz”

"Galatasaray’ı istiyorum havasında değildi"

Galatasaray ile yapılan görüşmeler hakkında “Abdurrahim Albayrak ile bu konuyu görüşmedim. Başkan vekilimiz görüştü” diyen Çaykur Rizespor Başkanı “Muric’in Galatasaray'ı istemesi doğal. Sonuçta Avrupa’da oynamak istiyordu. Olması gerekenin Fenerbahçe olduğunu, bizim Fenerbahçe’ye daha yakın olduğumuzu söyledim. Sıkıntı olmadı. İlla Galatasaray’ı istiyorum havasında değildi” diyen Kartal, Fenerbahçe'den alacakları futbolcuların birkaç gün içinde belli olacağını söyledi.