Fenerbahçe ve Trabzonspor'un muhtemel rakibi belli oldu!

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un Avrupa'da rakipleri belli oldu. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesindeki muhtemel rakibi Fransız ekibi Lille olurken, Trabzonspor'un muhtemel rakibi ise Rapid Wien-Wisla Krakow maçının galibi oldu.

Avrupa kupalarında 3. ön eleme turlarının kuraları bugün İsviçre'de çekildi. Bu hafta ikinci ön eleme turu ilk maçlarına çıkacak üç temsilcimizin tur atlamaları halinde eşleşecekleri muhtemel rakipleri bu kurada belli oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe ve Avrupa Ligi'nde yer alan Trabzonspor'un, elenmeleri halinde devam edecekleri bir alt organizasyondaki 3. eleme turu rakipleri de bugün çekilecek olan kurada belirlendi.

Fenerbahçe rakibini elerse Lille karşı karşıya gelecek

Şampiyonlar Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda yarın deplasmanda İsviçre ekibi Lugano ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakibini elemesi halinde Fransız temsilcisi Lille ile bir sonraki turda karşı karşıya gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3'üncü Eleme turu kuraları, UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan merkezinde gerçekleştirildi. Sarı-lacivertliler, 2'nci Eleme Turu'nda Lugano'yu elemesi halinde 3'üncü Eleme Turu'nda Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille ile mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi 3'üncü Eleme Turu ilk maçları 6-7 Ağustos, rövanş müsabakaları ise 13 Ağustos tarihinde oynanacak.

Fenerbahçe elenirse

Fenerbahçe eğer Lugano'ya elenirse, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Partizan-Dinamo Kiev maçının galibi ile oynayacak.

Trabzonspor'a zorlu rakip

Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Trabzonspor ise UEFA 3. ön eleme turunda Rapid Wien-Wisla Krakow maçının galibi ile oynayacak.

Trabzonspor'un muhtemel rakipleri

Kaybederse (Konferans Ligi):

· Maribor

· Spartak Trnava

· Hajduk Split

· Guimaraes

· Maccabi Hayfa

· CFR Cluj

· Kopenhag

Başakşehir'in muhtemel rakipleri

· Austria Wien

· Zürih

· Wisla Krakow

· Fehervar

· Kilmarnock

· Banik Ostrava

Temsilcimizin olası rakipleri daha fazla olup bu listede sadece belli başlı olanları yayınlanmıştır. Kura sabahı UEFA, kuraya girecek takımları daha küçük gruplara ayıracak ve olası rakipler net olarak ortaya çıkacak.

Galatasaray VE Beşiktaş'ın rakibi 5 Ağustos'ta belli olacak

UEFA organizasyonlarında Türkiye'yi temsil eden diğer takımlardan Galatasaray Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi play-off turundan başlayacak. Beşiktaş da Avrupa Ligi'ne play-off turundan dahil olacak. 5 Ağustos Pazartesi günü yapılacak kura çekiminde Galatasaray ile Beşiktaş'ın seribaşı olup olamayacağı, tur atlayan takımların durumuna göre belli olacak.