Bu sefer transfer çalımı Fenerbahçe'den geldi

Zaha transferinden yüzyılın çalımı yediği söylenen Fenerbahçe bu sefer Galatasaray'ın kadrosuna katmak için görüşmeler yaptığı milli futbolcu Mert Müldür için İtalyan kulübü Sassuolo ile prensip anlaşmasına vardı.

Transfer sezonuna hızlı giren Fenerbahçe, yıldız transferleri kadrosuna katarak geçen sezonun izlerini silerek yeni sezona şampiyonluk parolası ile çıkmak istiyor. Bu doğrultuda transfer noktasında geçen sezon ki hatalara düşmemek adına ince eleyip sık dokuyor.

Zorunlu yerli kuralı nedeniyle bu sezon elini güçlendirmek isteyen Fenerbahçe İtalyan takımlarından Sassuolo'da forma giyen Mert Müldür'ü transfer ederek bir taşla iki kuşu vurmayı hedefliyor. Hem yerli kontenjanından avantaj sağlamak hem de Galatasaray'a çalım atmak isteyen Fenerbahçe Sassuolo ile prensip anlaşmasına vardı.

Sassuolo ile görüşmelere başlayan Fenerbahçe resmi açıklama yaptı:

023-2024 sezonu yapılandırmasını sürdüren Profesyonel Futbol Takımızda; 2018-2019 sezonundan bu yana formamızı giyen oyuncumuz Miha Zajc ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamak üzere anlaşmaya varılmıştır.

Kulübümüz ayrıca Milli Futbolcu Mert Müldür'ün kalıcı transferi konusunda İtalya'nın Sassuolo kulübü ve futbolcu ile de prensip anlaşmasına varmıştır. İki futbolcu transferlerini tamamlamak üzere İstanbul'a davet edilmiştir.

İstanbul için hazırlıklar tamam

Fenerbahçe, 24 yaşındaki futbolcu Mert Müldür için İtalyan ekibine 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Mert Müldür, 4 yıllık sözleşme imzalayacak ve bugün 23.45'te İstanbul'a gelecek.

Aynı zamanda Miha Zajc da bu akşam saatlerinde İstanbul'a gelecek ve imzasının ardından takıma katılacak. Fenerbahçe forması altında daha önce 102 maça çıkan Zajc, 18 gol ve 7 asistlik performans sergilemişti.

Mert Müldür kimdir?

Mert Müldür, 4 Nisan 1999 tarihinde Avusturya'da doğmuş olan Türk milli futbolcudur. Sağ bek pozisyonunda görev yapmaktadır ve Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de forma giymek için gün saymaktadır.

Profesyonel futbol kariyerine 2017 yılında SK Rapid Wien II kulübünde başlayan Müldür, daha sonra 29 Mayıs 2018 tarihinde Rapid Wien ile 3 yıllık anlaşma imzaladı. 20 Ağustos 2019'da Serie A kulüplerinden US Sassuolo Calcio ile anlaşarak İtalya'ya transfer oldu.

Milli takım olarak Türkiye'yi tercih eden Mert Müldür, Türkiye milli futbol takımı formasını ilk kez 11 Ekim 2018'de Bosna Hersek ile oynanan ve 0-0 tamamlanan hazırlık maçında giydi. 1 Ağustos 2023'te Fenerbahçe ile anlaşarak Süper Lig'e dönen Müldür, milli takım ve kulüp düzeyinde önemli bir futbolcu olarak dikkat çekmektedir.

Miha Zajc kimdir?

Miha Zajc (d. 1 Temmuz 1994, Šempeter pri Gorici), On Numara mevkiinde oynayan Sloven milli futbolcudur ve Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Kulüp kariyerine Interblock kulübünde başlayan Zajc, daha sonra sırasıyla Olimpija Ljubljana, Celje, Olimpija Ljubljana ve Empoli kulüplerinde forma giymiştir.

Fenerbahçe'ye 31 Ocak 2019 tarihinde transfer olan Zajc, Fenerbahçe forması altında Süper Lig'de 10 maça çıkmış ve 2 gol atmıştır. Ayrıca Türkiye Kupası'nda da 7 maça çıkarak 1 gol ve 1 asist yapmıştır.

Daha sonra Genoa'ya kiralık olarak gönderilen Zajc, İtalya Serie A'da 31 maça çıkmış, 1 gol ve 3 asist yapmıştır.

2021-2022 sezonunda Fenerbahçe'ye dönen Zajc, uzun bir süre sonra Antalyaspor maçında attığı golle takımına katkı sağlamıştır.

Miha Zajc, yetenekli ve önemli bir futbolcu olarak Fenerbahçe formasıyla ve milli takımda da dikkat çeken performanslar sergilemektedir.