Rezene nedir? Rezene çayının faydaları nelerdir? Rezene çayı nasıl tüketilmelidir? Rezene çayı bitki çayları arasında en çok tercih edilenler listesinde zirvede yerini koruyor. Rezene Regl dönemlerinde çekilen sancıdan sindirim problemine kadar bir çok şeye iyi gelmektedir. Sizler için rezene çayını tüm ayrıntılarıyla derledik. Detaylar haberimizde.
Şu zamana kadar içtiğiniz çaylar bir yana, rezene çayı bir yana desek hiç abartmış olmayız. Adet dönemlerinde çekilen sancıların doğal ağrı kesicisi, annelerin ve bebeklerinin vazgeçilmezi, sindirim sisteminin en iyi arkadaşı... Bir bardak çaydan çok daha fazlası saklı onun içerisinde.
Onun en ince ayrıntısını dahi anlatmaya, hayatınızın içerisine daha çok sokmaya kararlıyız biz. Favori bitkilerinizden ve elinizden düşürmediğiniz bitki çaylarından biri olacağına eminiz. Lafı daha fazla uzatmadan şahane rezene çayı ile tanışmaya davet ediyoruz sizleri.
En önden buyurun...
Rezene çayı nedir?
Başrole rezeneyi alıyoruz ve çayını bir güzel anlatmaya başlıyoruz. Rezene hafif keskin kokulu, tadı dereotuna benzeyen, maydanozgiller familyasından bir bitki aslında. Yaprakları tüketildiği gibi kabuklu tohumları toplanıp kurutuluyor ve baharat halinde tüketilebiliyor. Özellikle Hint ve Orta Doğu mutfağında sıkça kullanılıyor. Bu bitkide elde edilen baharattan da şifa dolu bir çay elde ediliyor. Çay da bildiğimiz rezene çayı. Rezene, taze olarak büyük marketlerde, baharatı ise aktar ve marketlerde rahatlıkla bulunabiliyor.
Bir bardağının içerisine onlarca mucize sığdıran rezene çayının nasıl yapıldığını merak edenleriniz olacaktır. Şimdi... Çıkarın malzemeleri hazırlıklara başlıyoruz. Faydasını artırmak için de birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. Hazırsak başlıyoruz!
Rezene çayı nasıl yapılır: Rezene çayı tarifi İhtiyacınız olan şey 1 tatlı kaşığı kadar en doğalından rezene baharatı. Bu baharatı alın. Küçük bir tencerenin içerisine 1,5 su bardağı kadar su ilave edin. İçine de 1 tatlı kaşığı kadar rezeneyi aktarın. Ardından kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynayıp rezene tüm aromasını suya geçirene kadar yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın. Ardından ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Rezeneleri bir süzgeç yardımıyla süzerek geriye kalan kısmı suyu bir bardağa aktarın ve afiyetle tüketin.
İşte rezene çayını hazırlamak bu kadar kolay! Şifasını arttırmak için içerisine birkaç dilim limon koyabilir, kaynama aşamasında içine bir küçük parça zencefil de ilave edebilirsiniz. Yıldız anason, çubuk tarçın gibi baharatlar da ilave ederek hem kokusunu hem de tadını güzelleştirebilirsiniz. İlk aşamada içmekte zorlanırsanız da doğal balla tatlandırarak tüketmeniz de mümkün. Şimdiden afiyetler olsun.
Rezene çayının faydaları
Gelelim rezene çayının anlat anlat bitiremeyeceğimiz faydalarına... Bunları duyunca hep rezene çayı tüketmek isteyeceğinize eminiz.
Mide yanmalarına ve mide ekşimelerine tek bir fincanla çözüm olur. Reflü, gastrit gibi mide kaynaklı hastalıkların şikayetlerinin de azalmasını sağlar. Spazm çözücüdür. Kadınlarda östrojen hormonun sağlıklı bir şekilde salgılanmasına yardımcı olur. Libidoyu arttırır. Rahim kasılmalarını engeller, bu nedenle regl sancılarını azaltır ve regl dönemlerinin daha az ağrılı geçmesine neden olur. Yeni doğum yapmış annelerin sütününün artmasına yardımcıdır. Daha fazla süt oluşumunu günde 1 bardak rezene çayı ile desteklebilirsiniz. Bağırsakların daha düzenli çalışmasına destek olur. Özellikle huzursuz bağırsak sendromu gibi bağırsak hastalıklarının şikayetlerinin en aza indirilmesine destek olur. Hem tohumu hem de çayı tüketilerek bu hastalığın etkileri azaltılabilir ve gaz, şişkinlik gibi sorunlar giderilebilir. Ayrıca kolik tedavisinde de kullanılır. Bebeklerde görülen kabızlığın gidirilmesine destek olur. Daha rahat uykuya dalmalarını da sağlar. Doktorunuza da danışarak bebeğinize belli miktarlarda rezene çayı içirebilirsiniz. Rezene çayı, düzenli olarak tüketildiğinde ve sağlıklı beslenme ile desteklendiğinde hızlı yağ yakımına destek oluyor. Daha hızlı kilo vermenizi sağlıyor. Kan akışınızı düzenler, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Diş ağrılarınızı, baş ağrılarınızı azaltır. Doğal bir ağrı kesicidir. Sakinleştirip daha rahat uykuya dalmanızı sağlar.R