Şaka gibi! İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmet Han'a benzetti

Millet ittifakı, muhalefet yaparken sınırları iyice zorlamaya başladı. İP Genel Başkanı Meral Akşener'in, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında, Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmed'e benzetmesi, sağduyulu vatandaşları çileden çıkardı.

SÜLEYMAN KARAKULLUK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gece İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasında, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, Fatih Sultan Mehmed'e benzetti. Akşener daha önce de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu” ifadesini kullanmıştı.

AYNI SENİN GİBİ!

Akşener, İmamoğlu ile birlikte çıktığı kürsüde şunları söyledi: "1453, Fatih Sultan Mehmet... (İmamoğlu’na bakarak) Aynı senin gibi, dedi ki 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u alırım'. Bizans'a rağmen, Avrupa'ya rağmen, Haçlılar'a rağmen, ya İstanbul'u alırım, ya İstanbul beni alır. İki kararlı lider ve İstanbul alındı."

SINIRLARI ZORLADI

Akşener bununla da kalmadı; CHP'nin, İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin oyları ile İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmasını, "İstanbul'un ikinci fethi olarak nitelendirdi. Akşener, muhalefet etmenin sınırlarını da zorlayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbullu ne yaptı, liyakate önem verdi, istiklalinden sonra istikbaline el uzatıldığı zaman ikinci turda, 24 Haziran'da o eli kırdı."

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Bu konuşmasının ardından Akşener’e sosyal medyada büyük tepki yağdı. Sırtını, PKK'ya dayadıklarını açıkça söyleyen HDP'ye tek laf edemeyen Akşener'in, HDP oylarıyla seçilen İmamoğlu'nu, tarihin gördüğü en büyük komutanlardan biri olan Fatih Sultan Mehmed'e benzetmesi, "Hadsizliğin de bir sınırı var" yorumlarına sebep oldu.

FATİH: Gemileri yürüttü

EKREM: Otobüsleri ittirdi

Meral Akşener’in, CHP’li İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmed’e benzetmesi, twitter’da alay konusu oldu. Bozulan İEET otobüslerini vatandaşa ittirten İmamoğlu’nun, gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmed’e benzetilmesi, “akıl tutulması” olarak yorumlandı.