Fatih Karagümrük, Matias Dituro'yu kadrosuna kattı

Fatih Karagümrük, transfer döneminde önemli bir hamle yaparak kaleci Matias Dituro'yu kadrosuna kattı.

VavaCars Fatih Karagümrük, Arjantinli kaleci Matias Dituro'yu transfer ederek kadrosuna dahil ettiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, oyuncuyla 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi ve "Kendisine ailemize hoş geldin der, yeni sezonda başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Fatih Karagümrük, yeni sezon öncesi Beşiktaş'tan kaleci Emre Bilgin'i de kiralayarak ikinci kaleci transferini gerçekleştirmiş oldu. Bu hamlelerle takım, güçlü bir kadro oluşturma çalışmalarını sürdürüyor ve hedefleri için önemli adımlar atmış durumda.

Matías Ezequiel Dituro

Matías Ezequiel Dituro (8 Mayıs 1987 doğumlu), Arjantin asıllı Şilili profesyonel bir futbolcudur ve Şilili kulüp Universidad Católica'da kaleci olarak oynamaktadır.

Kariyerine Independiente'de başlayan Dituro, Almagro'da kiralık olarak forma giydikten sonra 2010 yılında Peru'nun CNI takımına katıldı. 2011 yılında İspanyol Segunda División B'de Alavés'e transfer oldu ve aynı yıl Celta Vigo'ya geçiş yaptı. Burada B takımına verildi ve sezonun yarısında yerini genç Rubén Blanco'ya bıraktı. 27 Mayıs 2012 tarihinde Celta Vigo'nun Segunda División'daki son maçında Gimnàstic de Tarragona'ya karşı oynamak için bir kez A takıma çağrıldı. Daha sonra doğduğu ülkesine döndü ve Primera B Nacional'da Douglas Haig'da oynadı. 2013 yılında Guillermo Brown ile sözleşme imzaladı.

Dituro, daha sonra Bolivya'nın Jorge Wilstermann ve Aurora takımlarıyla Bolivya Primera División'a geçiş yaptı ve Wilstermann için dört penaltı golü attı. Şili Primera División'da Antofagasta'da oynadıktan sonra 2017 yılında Bolivya'ya geri döndü ve Bolívar'a katıldı. 23 Nisan'da San José ile yapılan 3-1'lik ev sahibi galibiyetin sonunda kendi kalesinden gol attı. Ocak 2018'de Universidad Católica'ya 250.000 ABD doları karşılığında kiralandı.

8 Temmuz 2021 tarihinde, La Liga takımlarından Celta de Vigo'ya 2021-22 sezonu için kiralık olarak katıldı ve anlaşmayı kalıcı hale getirme seçeneği bulunmaktaydı. Bu transfer, emekli olan Sergio Álvarez'in yerine compatriot Eduardo Coudet tarafından yapıldı ve Blanco'nun hala takımda olduğu bir dönemde Celta'da forma giymeye başladı. Celta için 23 Ağustos'taki ikinci maçında Rubén García'nın penaltısını kurtardı ve takımının Osasuna ile 0-0 berabere kalmasında kaleyi temiz tuttu.

Sezon öncesi hazırlıklar devam ediyor

VavaCars Fatih Karagümrük, yeni sezon çalışmalarına hızla devam ediyor. Kulüp, transfer döneminde önemli hamleler yaparak kadrosunu güçlendirdi. Yönetim ve teknik ekip, takımın performansını artırmak ve hedeflerine ulaşmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Taraftarlar da yeni sezon için heyecanla takımlarının başarılı bir performans sergilemesini bekliyor. VavaCars Fatih Karagümrük, tüm hazırlıklarını tamamlamış bir şekilde sezona hazır bir şekilde girmek için azimle çalışmalarına devam ediyor.