Facebook kapatılacak mı ?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un erişime engellenmesinin şu anda gündemde olmadığını söyledi.

BURSA - Geçtiğimiz hafta Twitter'a erişimin engellenmesinin ardından bu hafta da YouTube'a erişimin yasaklanması, Facebook'a erişimin de engelleneceği iddialarının ortaya atılmasına neden olmuştu.

Hükümet kanadından konuyla ilgili ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, "Facebook'un kapatılması şu anda gündemde değil" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçim kampanyasında hükümetin karşılaştığı bazı olumsuz tutum ve davranışların, herkesin dikkatini çektiğini bildirdi.

Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, hükümet ve partilerini hedef alan bir kampanya yürütüldüğünü vurgulayan Arınç, "Biz bu tür kampanyaları başka şekillerde görmüştük. AK Parti'nin de partilerden biri olduğuna, hükümette fazla kalamayacağına, kalmaması gerektiğine inananlar vardı 2002'de. Bunlar 2003'ü biraz şaşkınlıkla izlediler, 2004'ü biraz şaşkınlıkla izlediler, sonra bizim kalıcı, başarılı olacağımızı anladılar, birtakım geçmişten kalan alışkanlıkları, demokratik yöntemlere gayri meşru müdahaleleri akıllarına getirdiler" ifadesini kullandı.

Arınç, adli soruşturma olmadan, cumhuriyet savcıları bir soruşturma bile başlatmadan, bunlar iddianameye dönüştürülmeden, daha ortada sadece soyut iddia varken bir başbakanın, bir bakanın, ağız dolusu hakaretlerle "hırsız", "baş çalan" gibi sözlerle itham edilmemesi gerektiğini anlattı.