'Ey Erdoğan yanımızda dur'

Cuma namazı kıldırmıyorlar!

IRAK'ın birçok kentinde Cuma namazının ardından "Irak ya da Maliki Cuması" adı altında gösteriler düzenlendi.

Ramadi, Felluce, Samarra, Musul, Bağdat, Kerkük, Bakuba, Tikrit gibi birçok kentte halk, "Irak ya da Maliki" adı altında düzenlenen Cuma gösterilerine katılmak için cuma namazının kılınacağı meydanlara akın etti. Eylem ve gösterilerin yapıldığı meydanlara akın eden Iraklılar, Cuma namazından sonra yapılacak gösterilerde haklarını talep etti.

Cuma namazlarını yine engellediler

Bağdat'ta dün arttırılan kontrol noktaları dikkat çekti. Maliki hükümetini protesto etmek için Cuma namazının kılınacağı yerlerde toplanmaya çalışan protestoculara güvenlik güçleri zorluk çıkardı.

Bağdat'ın kuzeyindeki Tarmiye ve Taci bölgesinde de güvenlik güçlerinin camilerin çevresine konuşlandığı ve bazı camilerde Cuma namazının topluca kılınmasında zorluk çıkardığı öğrenildi.

'Biz seninle ayrılmaz bir bütünüz'
Irak'ın Ramadi şehrinde Sünni ve Şiilerin ortak kıldığı Cuma namazında hutbe okuyan Şeyh Abdulmun'im El-Badrani, "Ey Erdoğan, sıkıntımızda yanımızda durman gerekir. Biz seninle aynı davanın adamlarıyız ve ayrılmaz bir bütünüz. Davamız bir, düşmanımız bir. Bizi görmen gerekir. Biz sen ve senin gibi şerefl