Emaül Hüsna Allah'ın 99 sıfatının tümün denir. Bu sıfatlardan biri de s Selam'dır. Es Selam ne demek? Es Selam günde kaç defa ve hangi günler zikredilmelidir? Esmaü Hüsna içinde yer alan Es Selam zikrine dair merak edilenleri araştırdık. İşte Es Selam zikrinin faziletleri, faydaları ve daha fazlası...(Esmaül Hüsna)
ES-SELAM(c.c):Selam,emniyet,güven ve esenlik sahibi,yani her çeşit ayıptan selamette,her türlü afetten beri,emniyet içinde demektir.
Ebced Değeri ve zikir saati:
Bu ismin ebcedi değeri(131) zikri buna göre yapılır.Zikir saati Güneş’tir.Günü pazardır.
Özellikleri ve faydaları:
İnsanlar arasındaki selamlaşma sırasında Allah’ın bu ismiyle selamlaşma gerçekleşir.Müminler,birbiriyle karşılaştıklarında büyük küçüğe,yürüyen durana,ayakta oturana,binekli yaya olana selam verir ve esenlik,emniyet,güven diler, ve karşı tarafın kendisinden zarar görmeyeceğini belirterek,rahat olmasını belirtir.Ahirette de yine cennetlik müminler bu selamla selamlanarak,cennete girmeleri istecektir.
ES-SELAM ismi şerifinin zikriyle meşgul olan kimse,her türlü felaketten;suda boğulmaktan,ateşte yanmaktan,yıldırım çarpmasından emniyette,her türlü afet ve beladan güvende olur. ES-SELAM isminin zikriyle Allah’ın himayesine girer ve Onun yardımı ve himayesi ile zalimin zulmünden kurtulur,koruma altına alınmış olur. Bu mübarek ismi tam bier ihlas ve itikat ile zikreden kişi silah atılsa da tesir etmez.Ancek bu ihlas ve samimiyetle,bu tevekkül ve teslimiyeti en ufak bir şüphe bozar. ES-SELAM isminin vekfini bir gümüş levha yapıp çevresine de “EL-MELİK” ismi ile daire yapan kimse,bu vefk üzerinde bulunduğu halde,cuma günü tenha bir yerde abdestli olarak (30624)defa bir maksada ulaşmak veya bir isteğinin yerine gelmesi için okuyan kimse ,kısa zamanda istegine kavuşur.maksadı yerine gelir. Her namazın arkasından “Ya Selam” isminin zikrine devam eden kimseyi Yüce Allah,adalet ve selamete ulaştırır,emniyet ve güven verir,her türlü zulümden korur. Her namazdan sonra (131) yada günün herhangi bir saatinde (655) defa “YA SELAM) ismini okuyan ve bunu vird haline getiren kimseye silah çekilemez.Silah çekilse kurşun tesir etmez,bıçak işlemez. Bir hastaya her gün(131) kere okunsa şifa bulur.yer ve gök afet ve belalardan korunur.Bu miktara devam eden kimse Kalb-i selime kavuşur.
es-Selâm ism-i şerîfi, Allah Teâlâ’nın akla gelebilecek her türlü olumsuz durumlara düşmekten münezzeh olduğunu ve kullarını tehlikelerden ve şerlerden selâmete çıkaran yegâne varlık olduğunu, cennete giren kullarını bahtiyar kılıp onlara selâm eden oluşunu ifade eder. Kulların selâmı, güven vermesi ve himayelerinde bulunanları muhafaza etmeleri, kul planındaki sınırlı işlerdir. Allah Teâlâ’nın muhafaza etmesi ve tehlikelerden koruması ise küllî planda, sınırsız ve herhangi bir yardıma, desteğe ihtiyaç duymayacak şekildedir. es-Selâm ism-i şerîfi, Kur’ân-ı Kerîm’de ve hadîs-i şerîflerde çokça geçen ve sıklıkla atıf yapılan ism-i şerîflerdendir.
es-Selâm ism-i şerîfinin kullara bakan yönü her şeyden evvel Allah Teâlâ’ya dayanıp güvenmeyi emreder. Kâinattaki oluşları afetlerden, belâlardan ve kazalardan salim kılacak yegâne varlığın O olduğu hakikatine varan kullar, vesilelerin hakikatte ne olduğunun ve her şeyin asıl fâilinin Allah Teâlâ olduğu bilincine sahip, sırlara ermiş kullardır. Dünya hayatı sona erdikten sonra da insan, kabirde ve ahiret merhalelerinde selâmete çıkma ümidini taşır. Zira dünyevî ve uhrevî her türlü selâmetin sahibi ve bunu irade edecek olan da ancak Allah Teâlâ’dır. Bu ism-i şerîfin manasını gönlüne nakşedenler, Allah Teâlâ’nın yardımından ümidini kesmez ve gerçekleşen hâdiselerin hikmetlerine vakıf olurlar.
Faziletleri ve Zikrindeki Faydalar“Yâ Selâm” ism-i şerîfi, eceli henüz gelmemiş bir hastaya her gün 131 (yüz otuz bir) defa okunduğu takdirde hastalık kısa bir süre içerisinde iyileşir ve hasta sıhhate ve selâmete kavuşur. Bu ism-i şerîfe belirtilen sayıda devam eden kişinin kalbine huzur ve sekinet indirilir; o kalp, selim bir kalp hâline gelir. Bir kimseden istenilen asıl şey de bu selim kalptir. Dolayısıyla selim kalbe sahip olan kimse, ahiret azığını da tamam etmiş demektir.
Bu zikre her gün aynı sayıda devam eden kimseye dünya afetleri işlemez. Bu ism-i şerîfe sayı gözetmeksizin bir kimse ihlâs ve samimiyetle devam etse kendisine ahiret ve dünya işlerinde kolaylık ihsan edilir; o kul, belâ ve musibetlerden emin kılınır. Bu zikre herhangi bir hastalıktan kurtularak şifa bulma niyetiyle devam edildiği takdirde hastalığı atlatmak müyesser olur.
İLGİLİ HABERLER
Es Semi esmasının anlamı, faziletleri ve faydaları (Esmaül Hüsna)
El Veliyy zikrinin faziletleri ve faydaları (Esmaül Hüsna)