Esmaül Hüsna''dan El Kebir zikrinin fazilet ve faydaları

Esmaül Hüsna içinde yer alan El Kebir zikr, şerifi ne anlama gelmektedir? El Kebir zikrinin faziletleri ve faydaları nelerdir? Allah''ın güzel isimleri manasına gelen Esmaül Hüsna''da yer alan El Kebir zikrine dair merak edilenler ve daha fazlası için yazımıza bakabilirsiniz.

El-Kebîr (c.c.) esmasının manası : Her hususta pek büyük, Kibriya (büyüklük, ululuk) sahibi. Büyüklüğünü ancak kendisi bilen ve büyüklüğü hiçbir mahluk tarafından bilinmeyen ve hiçbir zamanda bilinemeyecek olan mutlak ve hakiki büyük demektir.

NAZARDAN KORUNMA DUASI

ESMAÜL HÜSNA

TÜKETİCİ ŞİKÂYETİ

İSMİ AZAM DUASI

FETİH SURESİ

El-Kebîr الكبير Büyük.

Fazileti ve faydaları : *Her gün 100 kere ” Ya Kebîr celle celâlühû ” ism-i şerifini okumaya devam ederse insanlar arasında sevgi ve muhabbet görür, saygı ve değeri artar. * Her gün 232 kere ” Ya Kebîr celle celâlühû ” zikrine devam eden eşler arasında sevgi bağları kuvvetlenir. * 5 vakit namazdan sonra 232 kere ” Ya Kebîr celle celâlühû ” zikrine devam eden iyi bir makam sahibi olur, herkes tarafından sevilir. * Anlaşamayan karı-kocanın yemeklerine okunarak yedirilirse anlaşır ve güzelce geçinirler. * Yâ kebiyru entellezî lâ tehdil ukûlü li vasfı azametih.” duasına devam edenler borçlarından kurtulurlar. Rızıkları da artar. * Makam veya rütbesi tenzil edilenler yedi gün oruçlu olarak bin er defa okumaya devam ederlerse tekrar rütbe ve makamlarına nail olurlar. * Devamlı olarak bu ism-i şerif ile zikredene ilim kapıları aralanır. İnsanlar tarafından hürmet edilir, insanlara karşı heybetli gözükürler. * Büyüklerin yanındaki işlerin husulü için, mezkur adet (232) okunur. * Haksızlıkla vazifesinden uzaklaştırılan kimse oruçlu olarak bin er defa okursa Allah’ın izni ile tekrar vazifesine avdet eder. * Günde yüz defa okuyan kimse halk içinde şerefe nail olur. * Borç altında ezilen kimse her gün bin defa okursa Allah’ın izni ile borcunu ödemeye muvaffak olur.

El-Kebîr esmasının ebced değeri, zikir sayısı, zikir günü ve zikir saati : Ebced değeri ve zikir sayısı ; 232 Zikir günü ; Perşembe Zikir saati ; Müşteri (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.) Vücut haritasındaki yeri (Zikri hangi organa iyi gelir.) : Sol kürek altı ve böğür. Gezegeni : Pluto.

İçinde El Kebir İsm-i şerifi geçen Kur’an ayetleri : 1-) Rad suresi 9. ayet عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ الْكَبِيرُ الْمُتَعَالِ Okunuşu : Âlimul gaybi veş şehâdetil kebîrul muteâl(muteâli). Anlamı : Görünen (şahit olunan) ve görünmeyeni (gaybı) bilir. Büyüktür, Âlîdir (Yücedir). 2-) Hac suresi 62. ayet ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّ مَا يَدْعُونَ مِن دُونِهِ هُوَ الْبَاطِلُ وَأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْعَلِيُّ الْكَبِيرُ Okunuşu : Zâlike bi ennallâhe huvel hakku ve enne mâ yed’ûne min dûnihî huvel bâtılu ve ennallâhe huvel aliyyul kebîr(kebîru). Anlamı : İşte böyle, çünkü O, “Hakk”tır. Ve Muhakkak ki O’ndan (Allah’tan) başka dua ettiğiniz (taptığınız) şeyler, onlar bâtıldır. Muhakkak ki Allah, O, Âli (yüce)’dir, Kebir’dir (büyüktür). 3-) Lokman suresi 30. ayet ذَلِكَ بِأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْحَقُّ وَأَنَّ مَا يَدْعُونَ مِن دُونِهِ الْبَاطِلُ وَأَنَّ اللَّهَ هُوَ الْعَلِيُّ الْكَبِيرُ Okunuşu : Zâlike bi ennallâhe huvel hakku ve enne mâ yed’ûne min dûnihil bâtılu ve ennallâhe huvel aliyyul kebîr(kebîru). Anlamı : İşte bu, Allah’ın hak olması sebebiyledir. Ve O’ndan başka taptıkları şeyler mutlaka batıldır. Muhakkak ki Allah; Âli’dir (yüce), Kebir’dir (büyük). 4-) Sebe suresi 23. ayet وَلَا تَنفَعُ الشَّفَاعَةُ عِندَهُ إِلَّا لِمَنْ أَذِنَ لَهُ حَتَّى إِذَا فُزِّعَ عَن قُلُوبِهِمْ قَالُوا مَاذَا قَالَ رَبُّكُمْ قَالُوا الْحَقَّ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْكَبِيرُ Okunuşu : Ve lâ tenfeuş şefâatu indehû illâ li men ezine lehu, hattâ izâ fuzzia an kulûbihim kâlû mâzâ kâle rabbukum, kâlûl hakka, ve huvel aliyyul kebîr(kebîru). Anlamı : Ve O’nun huzurunda, kendisine izin verdiği kimseden başkasının şefaati bir fayda vermez. Onların kalplerinden korku giderilince: “Rabbiniz ne buyurdu?” dediler. (Onlar da) “Hakkı buyurdu.” dediler. Ve O; Âli’dir (çok yüce), Kebir’dir (çok büyük).