Esed’e anında karşılık

Suriye rejim güçleri, İdlib''de gözlem noktasına ikinci kez saldırdı. Hain saldırıda 1 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz yaralandı. TSK, Esed’e anında karşılık vererek rejim mevzilerini topa tuttu.

Katil Esed, Suriye’de tehlikeli adımlarını sürdürüyor. İdlib’de mültecilerin üzerine bomba yağdıran rejim güçleri, ikinci kez Türkiye’nin gözlem noktasına saldırdı. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kontrol ettiği bölgeden, 10 numaralı gözlem noktasına top/havan atışlarıyla saldırı gerçekleştirildiği, bir askerin şehit olduğu, üç askerin yaralandığı duyurdu.

Cezaları kesilecek

Yaralıların tahliye işleminin tamamlandığını ve tedavilerine başlandığının bilgisinin verildiği açıklamada, “Saldırıyla ilgili olarak Rusya'nın Ankara Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığına çağırılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş, saldırıların en ağır şekilde cezalandırılacağı iletilmiştir” denildi.

Durumun yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadesine yer verildi.

Rejim mevzileri vuruldu

Olayı müteakip saldırının gerçekleştirildiği rejim mevzileri Türk topçuları tarafından vuruldu. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 10 numaralı gözlem noktasına yönelik rejim saldırıları sonrası, bölgede bulunan ateş destek vasıtaları ile saldırıyı gerçekleştiren rejim mevzilerinin etkili şekilde vurulduğu belirtildi.

Sınıra komando sevkiyatı

Esed’in hain saldırısı sonrası bölgeye komando takviyesi yapıldı. Çeşitli bölgelerden Hatay'a zırhlı araçlarla sevk edilen çok sayıda komando, Kırıkhan ilçesinden geçerek sınır birliklerine doğru hareket etti. Komandoların sınır birliklerine takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.