Esas duruşta selam verdiler

Ergenekon duruşmasında esas hakkındaki savunmalarını yapan teğmenler Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu, esas duruşa geçerek, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a selam verdi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu, 275 sanıklı "Ergenekon" Davası'nın 316. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, Tuncay Özkan ile Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 55 tutuklu sanık katıldı.

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmasını yapmak için kürsüye gelen tutuksuz sanık Teğmen Noyan Çalıkuşu, önce esas duruşa geçerek eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a selam verdi.

Daha sonra konuşan Çalıkuşu, 6 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliyesinin ardından Şırnak'ta göreve gittiğini belirterek, "Terör örgütleriyle savaşırken terör örgütüne üye olmakla yargılanmak büyük çelişki. Benim de karşı olduğum hükümetin icraatları var. Bu illegal değildir. Mütalaaya göre, hükümet karşıtı olmak, darbe suçlusu olmak için yeterlidir" dedi.

Cumhurbaşkanına suikastla suçlandığını kaydeden Çalıkuşu, "Telefon konuşmalarına dayanılarak '30 Ağustos törenlerinde liderleri tanklarla vuralım' şeklinde 3 Nisan 2009'da haber yapıldı. Bu yaygaradır. Cumhurbaşkanına suikastla ilgili hakkımda bir sevk maddesi yoktur" diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi de savunmasına başlamadan önce Başbuğ'a aynı şekilde selam verdi.