Ermenistan'ı çıldırtacak plaka ayrıntısı!

Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla Bakü'de Zafer Geçidi töreni düzenlendi. Geçit töreninde Karabağ'da ele geçirilen Ermenistan'a ait hasar görmüş askeri araçlar sergilendi. 'Karabağ Azerbaycan'dır' yazılı platformun zemininde ise Ermenistan araçlarına ait plakaların yer alması dikkatleri çekti.

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da elde ettiği zafer, Bakü'nün Azadlık Meydanı'nda Türk ve Azerbaycan askerlerinin katıldığı törenle kutlandı.

- ERMENİ ORDUSUNUN SAVAŞ MEYDANINDA BIRAKTIĞI SİLAHLAR DA TÖRENDE GÖSTERİLDİ

Törende, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusundan ele geçirdiği, çalışır durumdaki tanklar, toplar, zırhlı araçlarla, savaş meydanında vurularak işlevsiz hale getirilen silahlar da sergilendi.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı tarihi tören sırasında dikkat çeken bir ayrıntı da yer aldı.

Törende, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan ordusundan ele geçirilen askeri araçlara ait plakalara da yer verildi. Geçiş sırasında askeri aracın üzerinde yer alan “Karabağ Azerbaycandır” yazısının fonu dikkat çekerken, yazının arkasındaki beyaz fonda, Ermeni ordusundan ele geçirilen askeri araçların plakaları görüldü.