ERGENEKON DAVASI YENİDEN GÖRÜLMELİ

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, İlker Başbuğ'un serbest bırakılmasıyla ilgili "Eğer bir derin devlet operasyonuysa, Amerika'nın söz dinlemeyen çocukları dışarıda. Eğer birileri dışarıdaysa bunlar niye içeride? Dolayısıyla bu davanın yeniden görülmesi gerekir. İddianame yetersiz" dedi.

Haber: Özlem DOĞAN

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Sabahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Kulübü tarafından gerçekleştirilen programda konuştu. 17 Aralık sürecini değerlendiren Dilipak, İslam ülkelerinin gayri safi milli hasılasının Almanya kadar bile olmadığını söyleyerek "Bu gerçek değişmedikçe nice darbeler göreceksiniz. Sizi parçalayacaklar, bölecekler. Ne yapacağınızı şaşıracaksınız" diye konuştu.

Dilipak, İlker Başbuğ'un serbest bırakılmasıyla ilgili sorumuzu şöyle cevapladı:

"Eğer bu derin devlet operasyonuysa, Amerika'nın söz dinlemeyen çocukları dışarıda. Eğer birileri dışarıdaysa bunlar niye içeride? Ya da bunlar içerideyse birileri niye dışarıda? Dolayısıyla bu davanın yeniden görülmesi gerekir. İddianame yetersiz. Bu derin devlet dediğimiz darbe süreçlerinin Ankara merkezli davalar olması gerekir. İçinde birçok çevreden insanlarında olması gerekiyor. Bunun iç sermaye ve uluslararası ayağı deşifre edilmedi. Bu dava başından beri olmaması gereken bir şekilde seyrediyordu. Tepedeki adamlar çıkartıldı. Asli suçluyu çıkardıysanız ona yaltaklık edenler neden içerde?"

BU MEDENİYETLER ÇATIŞMASIDIR

Dilipak, "Hükümet tüm engellemelere rağmen terörü bitirdi. Artık Başbakan'ı bitirmenin zamanı gelmişti. Eğer bekledikleri olsaydı; Başbakan Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Mit müsteşarı ve İHH Başkanı Bülent Yıldırım hapiste olacaktı" dedi.

POLAT ALEMDAR ABDULLAH ÇATLI'DIR

Çiller, Erbakan'ın başında Amerika'nın komiseriydi. Erbakan derin devletin içindeki Batıcı kanadı tasfiye edecekti. Paralel yapı da Erbakan'ın ipini çekerek dikensiz gül bahçesi olarak kendi iktidarını oluşturmak suretiyle yoluna devam edecekti. Kurtlar Vadisi dizisindeki Polat Alemdar, Abdullah Çatlı, Aron Feller 'de Graham Füller'dir. Polat Alemdar'ın misyonu; Erbakan'a arkadan dolanıp gelen olursa, oda onların yöntemiyle cevap verecekti. Muhsin Yazıcıoğlu, "Namlusunu halka dönmüş tanka selam durmam" diyerek dikkat etmesi hususunda Erbakan'a bazı bilgiler veriyordu. Daha sonra Erdoğan'a da bazı bilgiler verdi.