Erdoğan'ın programını değiştiren anket

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Başbakan Erdoğan'a sunulan anket sonrası kendisinin de heyecanlandığını, programında olmamasına rağmen 19 Mart'ta Edirne'ye geleceğini söyledi.

Mimar Sinan'ın eserleri ile bilinen ilimiz Edirne'de 1999-2004 yıllarında CHP'den koltuğu devralan Anavatan Partisi'nden sonra son 10 yıldır yine CHP'li belediye var. Ancak CHP'den istifa ederek DSP'ye geçen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin "Edirne'de CHP bitmiştir. Bu seçim DSP ile AK Parti yarışacak" sözlerinin ardından yerel seçimde gözler AK Parti ve DSP'ye çevrildi.

Edirne'de AK Parti'nin adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen ile DSP'den belediye başkanlığını açıklayan mevcut başkan Hamdi Sedefçi arasında kıyasıya bir rekabet görünüyor. Bu durumu "Edirne'de yapı olarak sağ ve sol eşittir. Kafa kafayadır. Burası CHP'nin kalesi bir şehir değildir" diyen 20 yıllık belediye başkanı Hamdi Sedefçi'nin açıklamasından da biliyoruz.

"Edirne değişime hazır, Edirneliler değişim istiyor" diyen Günşen, çarpıcı bir bilgiyi de paylaşarak, Başbakan Erdoğan'ın Edirne programı olmamasına rağmen kendisine sunulan anket sonrası 19 Mart'ta Edirne'ye geleceğini söyledi. İşte Haber7'ye konuşan Ahmet Günşen'in o açıklamaları;

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ROTASINI DEĞİŞTİREN ANKET

Sözlerine Başbakan ve anket heyecanıyla başlayan Günşen, Başbakan Erdoğan'ın sunulan anket sonrası rotasını Edirne'ye de çevirdiğini söyledi. Günşen, "Edirne'de yaptığımız anket sonrası biz çok heyecanlandık. Hemen sonucu Başbakanımıza ulaştırdık. Değişim sinyali ve ayak seslerine Başbakanımız da heyecanlanmış olacak ki programda değişiklik yaparak, programında olmamasına rağmen rotasını değiştirdi ve sürpriz yaparak 19 Mart'ta Edirne'ye geleceğini söyledi. Bu miting bizi tekrar yüreklendirecek, heyecanlandıracak ve gücümüze güç katacak. Yani Edirne'de hakikaten ortak akıl 'değişim' diyor" diye konuştu.

HER ŞEY YOLUNDA GİTSEYDİ BİZ ADAY OLMAZDIK

Öncelikle "Edirne'de her şey yolunda gitse biz aday olmazdık" diyerek Edirne'deki sorunlara dikkat çeken AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, "Belediye başkanları kendi iş bilmezlikleri ve yanlışlıkları yüzünden halkına asla bedel ödetmemeli. Biz son 25 yıla baktığımızda Edirne'mizin şu veya bu şekilde olması gereken yere taşınamamış, yapılması gereken belediyecilik hizmetlerinin yapılmamış ve çok eksik kaldığını görüyoruz.Edirne hak ettiği hizmeti almış olsaydı biz zaten aday olma ihtiyacını hissetmezdik. Çünkü her şey yolunda gidiyor olurdu. Edirne gibi bu kadar çok potansiyelleri olan, tarih, kültür ve medeniyet şehri olan Edirne'nin Türkiye'de çok gerilerde kaldığını görüyoruz" dedi.

BİZİ RAKİP GÖRÜYORSA DOĞRUDUR

CHP'den istifa ederek DSP'den aday olan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin "CHP Edirne'de bitmiştir. 30 Mart'ta DSP ile AK Parti yarışacak" sözünü değerlendiren Günşen, "Ben Edirne siyasetine farklı bir üslup getirdim. 2,5 ayı geçen süre içerisinde hiçbir adayı ve partiyi asla günübirlik politik anlamda çekiştirecek, karalayacak, ötekileştirecek bir cümleyi ağzımdan çıkarmadım. Hamdi Bey bizim 20 yıl şehrimizin belediye başkanlığını yapmış bir büyüğümüz. Kendisine her zaman sevgimiz ve saygımız vardır, olacaktır. Değerlendirmesi tabii ki kendisine aittir. O aynı zamanda kurt da bir siyasetçidir. Bizi DSP'nin rakibi olarak kendisine rakip görüyorsa doğrudur. Biz de Edirne'de çok iyiyiz. 30 Mart'ta inşallah halkımızın desteğini alarak kazanacağız" dedi.

20 YILLIK YÖNETİMDE HALA ÇÖP VE SU SORUNU VAR

İŞSİZLİK ÇOK FAZLA, ANALAR AĞLIYOR

Edirne'de işsizlik oranlarının çok yüksek olduğunu gençlerin işsizlik nedeniyle şehirden ayrılmak zorunda kaldığını annelerin ise hep gözyaşı döktüğünü söyleyen Günşen, "Edirne'de en büyük sorunlardan birisi işsizlik ve sürekli göç veriyoruz. Halk en çok bundan şikayetçi. Bizim Edirneli annelerimiz doğurduğumuz çocuklar Edirne'de kalsın diyor. Edirne'de iş kursunlar, ekmeğini Edirne'den çıkarsınlar biz de yavrularımızdan uzak, onların hasretiyle yanmayalım diyorlar ve gözyaşı döküyorlar. İstihdam projeleri ve iş garantili kurslarımızla Edirne'de işsizliği çözeceğiz. Ailelerimizin ve annelerimizin yüzü gülecek" diye konuştu.

ABE BU KIZANA OY VERİN

Sözlerini Trakya'nın yerel söyleyiş sözüyle bitiren Günşen, Edirnelilerden destek istedi. Günşen, "20 yıldır nasıl ki sosyal demokrat bir belediyeye bu fırsatı vermiş tanımış iseniz bir kere de bize bu fırsatı veriniz. Hatta ben yerel bir söyleyişte bu kızancağızı bir kere destekleyin. Bu kızancağızı bir kere deneyin. 5 yıl sonunda eğer başaramazsak alın. Ama bir kere deneyin. Projelerimiz hazır, ekibimiz hazır. Bakanımız var, hükümetimiz var. O zaman un var, yağ var, şeker var bir de usta lazım. Bizde usta olmaya talibiz yeter ki Edirnelilerimiz bize bu fırsatı versin" diye konuştu.

İşte Ahmet Günşen'in Edirne için hazırladığı dev vizyon projelerinden bazıları;

-Demirhanlı pistinin sivil havacılığa kazandırılması ve pilot yetiştirilmesi -İstanbul-Edirne Hızlı Tren Projesi, Şehir içi hafif raylı sistem Projesi -Çevre dostu istihdam fabrikalarının Edirne'ye kurulması ve istihdam sorunun çözülmesi -Tarihi eserlerin restorasyonu, Komşu Köy Projesi, Bilim ve İstihdam Koridorları -Nehirlerle şehrin bütünleştirilmesi projesi, Rekreasyon ve Şehir Bisikletleri Projesi, Boğaz'da adalar projesi (Orman Ada, Kültür Adası, Komşu Ada ve Keyif Adası) -Gençler için Gönüllü Kültür Elçisi Projesi, Edirne Şehir Tiyatrosu, Kent Müzesi, Sosyal Belediyecilik alanında birçok projeler...

Kaynak: Haber7