Erdoğan'ın faiz çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde başarısız olduğu tek konunun faizleri düşürmek olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2014 Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Burada faizlere de değinen Erdoğan "Başbakanlık döneminde başarısız olduğum tek konu budur" diyerek şu şekilde konuştu;
FAİZ ÇAĞRISI
"Cumhurbaşkanı olarak inşaat sektörünü hafife alacak kimseye asla tahammülümüz yoktur. Ben buradan finansçılara kredi konusunda gözlüklerini iyi seçmeleri çağrısında bulunuyorum. Çünkü faizler ne kadar düşerse yatırımcının da önü o kadar açılır. Burada el ele vermek durumundayız. Bunu Başbakanlık döneminde neden yapmadın diyebilirsiniz. Başbakanlık döneminde başarısız olduğum tek konu budur."
ŞİMDİ TABULAR YIKILIYOR
Şimdi tabular yıkılıyor. Onun için bu dönem farklı bir dönem. Bzi yetkiyi, emaneti birlerinden almadık, biz yetkiyi milleten aldık, hesabı da sadece millete veririz. Şimdi tabular yıkılıyor, onun için bu dönem farklı bir dönem. Hamd olsun Allah'a ödenecek bir diyetimiz yok.Unutmayın Hasan Sabbahlar hiçbir zaman bitmez. Bunlar her zaman olacaktır. Onların bir tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı var. Onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı var.
-Darbe girişimi, saldırıların herhangi birinde boyun eğseydik, tuzağa düşseydik, bugün 2023'en bahsedemezdik
-Malum çevreler basın susturuluyor, diye bir kampanya yapıldı. Uluslararası basın Türkiye aleyhine yapılan bu kampanyaya sımsıkı sarıldı.
AB HUKUK DEVLETİ DE TÜRKİTE GUGUK DEVLETİ Mİ?
Çok ilginç AB tatil gününde bununla ilgili açıklama yapıyor. Ne kadar hassaslar. Kampanyaya destek verdiler. AB hukuk devleti de Türkiye guguk devleti mi?
- 14 Aralık soruşturmasında her şey yasalara uygun cereyan ediyor. Şu anda dikkatli temiz bir süreç ilerliyor.
-Umut bağladığınız maşaların maskesi düşüyor olabilir. Umutlarınızı adalet üzerine tesis edin. Umut bağladığınız maşaların maskeleri düşüyor olabilir, hoşunuza gitmese de.Türkiye'deki yargInın karaRlarınına saygı duyacaksın.
GAZETECİLİK MASKE OLARAK KULLANILIYOR
Neymiş? Gözaltına alınanlar gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? İngiltere'de telekulaktan 50 kişi sorgulandı. Mısır'da onlarca gazeteci gözaltına alındı. Anadolu Ajansı mensubu da şiddete maruz kaldı, sesinizi çıkarmadınız.Gazeteciliği maske olarak kullanıyor. Türkiye uluslararası itibarını manşetlerle, sahte raporlarla elde etmiş bir ülke değildir.
-Türkiye ekonomisiyle, mazlumların sesi oluşuyla, hakka sahip çıkan dış politikasıyla zaten itibarlıdır.
-Gezi olaylarında Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlık binalrına saldırılırken bu AB susuyordu.
-Kobani Kobani dediler. Uçaklarla mühimmat indirdiler. Mereye gitti o mühimmat?Kobani için birileri için önemli.Kobani'nin stratejik bir önemi yok, yoksa kuzey Suriye'de yeni bir yapılanma, eyalet mi oluşturuluyor? Suriye'nin kuzeyindeki bir oluşum, Türkiye için tehdittir.