Erdoğan'dan Ümit Kocasakal'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de muhtarlar buluşmasında İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'a yüklendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla bir araya geldi.
Fenerbahçe futbol kulübüne yapılan saldırıyı buradan bir kez daha kınıyorum. Şiddetin silahlı saldırının olduğu yerde spor bitmiştir.
50 bin muhtarımızla buluşacağız inşallah. Burayı bir hizmet makamı olarak görüyorum. Milletimle arama hiçbir zaman aracı koymadım, koymayacağım.
Mahallesindeki fakirleri tespit etmeyen bir muhtar olabilir mi? Mahallesinde hangi evin bacası tutmayan evi bilmeyen bir muhtar olabilir mi?
Bir nevi Türkiye muhtarı olarak ülke çapında milletimize hizmet etme gayreti içindeyim. Milletimizle çıktığımız yolda Türkiye'yi 2023 hedefine ulaştırmaya çaba göstereceğiz.
Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesi olayında teröre propaganda malzemesi veren basın kuruluşlarını şiddetle kınıyorum.
Savcımız olayın faillerini bulmak adına önemli mesafe kaydetmişti. Batı'da teröre ve teröriste destek veren kuruluşlar anında hukuk yoluyla kapısına kilit vurulur.
Bu da Batı'nın ne kadar iki yüzlü olduğunu gösterir. Teröristler tarafından diri diri yakılan insanımızı görmezden gelenler teröristleri adeta bayraklaştırdılar.
Masumu unutanlar teröriste çiçek çocuk diyerek gerçek amaçlarını deşifre ediyorlar.
Biz de Batı'daki uygulamayı hayata geçirmeliyiz. Geçen Batı'dan birileri geldi. Basın mensuplarının dışarı çıkarılmasını istediler. Bunlar polis, bekçi katilidir. ATM hırsızıdır. Bunlar bomba atmışlar. Siz bunlara gazeteci diyorsunuz bir şey diyor musunuz? dedim. Sesleri çıkmadı. Gidince yine aynı şeyi yaptılar.
'ÇOK AÇIK SÖYLÜYORUM HERKES ARANACAK'
'Adliye saraylarına giren tüm insanlar, avukatlar da dahil hepsi aranmalıdır' dedim. Vakanın olduğu günde adalet sarayına girerek 'Bizi arayamazsınız' türü ifadeler kullanmaya başladılar. Bağlı oldukları baro ve barolar da 'Asla buna müsaade etmeyeceğiz' dedi. 'Yargının susturulması' dediler. Çok açık söylüyorum evet herkes aranacak, aranmalıdır.
Danıştay'daki olayı hatırlıyorsunuz değil mi? Bunlar kıyameti kopardılar değil mi? Mürteciler bizi öldürdü. diye. Arkasından yine bunlar çıktı.
"SENİN YAPTIĞIN HAREKETLER ESKİ TÜRKİYE'DEYDİ"
Ey baro başkanı, sende telefonla görüştün teröristlerle? Hangi neticeyi aldın? Hiçbir netice alamadın. Hani senin sözün çok dinleniyordu ya, alsaydın ya bir netice. Bu terörist terörist, bunu bileceksin, bunu göreceksin. Sende bulunduğun makam sebebiyle gazetelere çarşaf çarşaf ilan vererek ürkütemezsin
Senin yaptığın hareketler eski Türkiye'deydi, artık yeni Türkiye var. sende bütün avukatları temsil etmiyorsun, yargı oylarının da üçte birini temsil ediyorsun. Adeta yargı adına konuşuyorum havasına da girme. Bunları milletçe çok iyi bilmemiz lazım.
Teröriste terörist diyemeyen teröristin ortağıdır. Kimi CHP ve HDP vekillere terörsite terörist demedikleri gibi güvenlik güçlerine söz söylüyorlar.
Ben güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Savcımızın ağzını bantlıyorlar. O şekilde 8 saatlik süreç başlıyor. Güvenlik güçlerimiz her türlü yolu deniyor. Ama hiçbir sonuç alamıyorlar.Ne kadar onurlu ve haysiyetli savcı ki, onların elinden bir bardak su bile içmedi.
Savcımızın ailesine taziyeye gitmeyenler teröristlerin ailelerine gittiler. Bir milli duruş sergilemek için siyasi partilerin başkanlarının Eyüp Sultan'da cenaze namazında olması gerekmez miydi? Çok mu önemli işleriniz vardı. Sadece iktidar partisinin genel başkanı, meclis başkanı ve halef selef olduğumuz Cumhurbaşkanımmız vardı.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
Türkiye'nin yeni bir sisteme ihtiyacı olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Yeni anayasa artık bir
zarurettir. Yeni anayasayla birlikte millet başkanlık sistemi diyor.
'BUNLARI GÖREN MÜKEMMEL PARLAMENTER SİSTEM VAR SANIR'
40 yılımız darbe ve koalisyonlarla adeta heba oldu. Krizlere meydan vermeyecek yeni bir sisteme ihtiyacımız var. Yeni anayayasa arayışlarını önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Biz başkanlık deyince birilerinin tüyleri diken diken oluyor. Bunları gören de Türkiye mükemmel bir parlamenter rejim deneyimi yaşıyor sanır.
'MEVCUT SİSTEMLE BURAYA KADAR'
Mevcut sistemle buraya kadar. Daha ileri gitmek istiyorsak sistemi değiştirmek zorundayız. Neymiş efendim Türkiye'ye mahsus başkanlık sistemi olmazmış niçin olmasın? Kendimize güvensizlik niye? Nihayetinde hesap verilecek merci millet değil mi, millet. Başkanlık sistemine karşı çıkanlar milli iradeyle yüzleşmeye korkuyor.