Erdoğan'dan Koçyiğit'e büyük övgü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde sanatçı ve akademisyenlere övgüler dizdi.
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla sahiplerini buldu. Erdoğan törende konuştu.
BİZİM MEDENİYETİMİZ AYDIN DİKTASINA KARŞI GELMİŞTİR
Facebook, haber bültenleri bilim tarih diye dayatılıyor. Bizim en çok duyduğumuz şey aydın diktasına ve aydın diktasına karşı bir projeksiyon tutumaktır. Bu bizim medeniyetimizin en büyük işi olmuştur.
Dünyanın 20 ekonomisinden biriyiz. G-20 Zirvesinin 1 Aralık'tan itibaren dönem başkasıyız
Bölgesindeki tüm krizlere rağmen demokratikleşmede önemli ilerlemeler kaydeden bir ülkeyiz.
BU SARAY MİLLETİN SARAYI TAYYİP ERDOĞAN'IN DEĞİL
"Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil, burası Türk milletinin sarayıdır. Bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan bir saraydır. Bu sarayın içerisinde sadece cumhurbaşkanlığının görevlileri çalışacaktır, millet burada ağırlanacaktır. Erdoğan: "Şu anda 'acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti nereden yönetiliyor, yönetildi', bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı, bu duruşuyla bu saray verecektir."
Devlet başkanlarını burada gururla, onurla ağırlamaya başladık.
Niyazi Sayın, neyzenlerin kutbudur. Bir büyük erdem abidesidir.
Sayın Alev Alatlı büyük münevverleri ile bu ülkenin vicdanıdır. Sayın Alatlı, eserleriyle bu ülkenin vicdanı oldu.
HÜLYA KOÇYİĞİT ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÇOK KATKISI OLDU
Sayın Hülya Koçyiğit'i kelimelerle tarifin yetersiz olduğunu biliyorum.Bir sanatçı olarak Hülya Koçyiğit çözüm sürecinde önemli katkılarda bulundu.
2014 yılı kültür- sanat alanında araştırma alanın İslam ansiklopedi'nin lakin gördük.Bu araştırmayı sadece Türkiye'nin değil bütün İslam alem için katkı sunulmuştur. Özellikle Diyanet'i bu konuda kutluyorum.
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT2014 YILI BÜYÜK ÖDÜLLERİ
Yüzüncü yılını kutladığımız Türk sinemasına yaptığı büyük katkılar nedeniyle Sinema alanında Sayın Hülya Koçyiğit'e,
Uzun sanat hayatı boyunca Klasik Türk Müziği ve Tasavvuf Müziğine yaptığı büyük katkılar nedeniyle Müzik alanında Sayın Niyazi Sayın'a,
Türk edebiyatına ve gelişmesine yaptığı önemli katkılar nedeniyle Edebiyat alanında Sayın Alev Alatlı'ya
Abdülhamit Dönemi ve Cumhuriyetin ilk yılları dair değerli çalışmaları için Tarih alanında Sayın Prof. Dr. Engin Akarlı'ya,
İslam Dünyasında hazırlanan ilk ve en kapsamlı İslam ilimleri ansiklopedisi olması ve Türkiye'de ilim dünyasına sunduğu başarılı çalışmalar nedeniyle Kurum kategorisinde Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'ne, verilmesi uygun görüldü.