Erdoğan'dan İsrail'e tepki: Hedefin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz

TEKNOFEST Adana'da İsrail'in son zamanlardaki saldırılarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Doğu'da planların Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'la sınırlı kalmayacağını söyledi. Erdoğan, "Bu planın nihai hedefinin neresi olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yok" dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ana yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST devam ediyor.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST Adana'ya katılarak vatandaşlara seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde, İsrail'in Orta Doğu'da son zamanlarda artırdığı provokatif girişimleri de vardı.

Gutteres tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i istenmeyen adam ilan etmesine tepki gösterdi.

“Sen kim oluyorsun da BM Genel Sekteri’ne yönelik BM’ye gelemeyeceğine yönelik ferman gönderiyorsun?” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “196 ülke herhalde BM Genel Sekreteri’ne sahip çıkacaktır.” diye konuştu.

Türkiye İsrail'in planlarını biliyor

Açıklamalarının devamından İsrail'in sinsi planlarını çok iyi bildiklerini söyleyen Erdoğan, "Vadedilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. Biz sahadaki gelişmeleri anbean takip ediyoruz." dedi.

İsrail’in, Hamas bahanesiyle önce Gazze’yi işgal ettiğini ardından Hizbullah bahanesiyle Lübnan’a girdiğini anlatan Erdoğan, “Bölgede ateşkese, barışa her yaklaşıldığında İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor.” dedi.

Ateşi tüm bölgeye yaymak istiyorlar

Filistin’in seçilmiş son başbakanı İsmail Heniyye’yi Tahran’da şehit ettikten sonra, geçtiğimiz günlerde de Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ı katlettiler. İsrail saldırılarında can veren Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bölgede ateşkese, barışa, huzura her yaklaşıldığında, İsrail hükümeti bu süreci dinamitleyecek bir provokasyona imza atıyor. Ateşi tüm bölgeye yaymak, coğrafyamızı kana ve gözyaşına boğmak için her yola başvuruyorlar. Uluslararası hukuk tamamen rafa kaldırılmış durumda.