Erdoğan'dan Fuat Avni'ye: Mertsen çık ortaya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da STK temsilcileriyle bir araya geldiği programda konuştu.

-Sözlerine Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsına yüzde 70 destek veren Malatyalılara teşekkür ederek başlayan Erdoğan şunları söyledi; -Malatya'nın bize verdiği destek ve bizim Malatya'ya olan muhabbetimizi biliyorsunuz.

SAMİMİYETSİZLİKLERİNİ MİLLETİMİZ GÖRDÜ -Emanetinize layık olmaya çalıştım. Ülkemizin lehine olan her şeyi savunduk, aleyhine olan her işe de karşı çıktık. -Hatırlayın Gezi Parkı olaylarını. 12 ağaç için Türkiye'yi ayağa kaldıran zihniyetler, Yalova'da tarihi ağaçları kesip yok ederken seslerini çıkarmadılar.

-İşte bunların samimiyeti bu. Seçilmiş hükümeti yıkmaya, vatandaşın canına, malına, kamu mallarına kastettiler.

-Ekonomimize saldırdılar. Haftalarca Türkiye'yi savaş alanına çevirdiler.

-Buradan netice alamadılar. 17-25 Aralık'ta Emniyet ve Yargı içindeki çete, hükümetimizi yıkmaya çalıştı. Milletimizin duruşuyla bu darbe girişimi de sonuçsuz kaldı. -Kendisine hizmet hareketi diyen dini ve milli değerlerimizi çiğneyen bu örgüt yıllarca insanımızın kanını iliğini sömürdü.

-Bu örgüt Nisan Milli Güvenlik Siyaset belgesinde yerini alacak. Bu örgüt adeta korku imparatoru kurdu.

-Bir cemaat, bir dini yapı böyle şeylerle uğraşır mı? Ahlaka vicdana sığmayacak şeyler yapıyorlar.

PKK BİLE BUNLARIN YAPTIĞINI YAPMAMIŞTIR

-Türkiye'yi Dünyaya şikayet etmek için para harcıyorlar, PKK bile böyle yapmıyor. -Topladığı paraları, kurduğu bankalardan gelen paraları bu pis işlerinde kullanıyorlar. Burs vereceğiz, yardım edeceğiz diye topladığınız paraları böyle işlere kullanırsanız yanınızda kimseyi bulamazsınız.

-İşte yolsuzluk hırsızlık en büyük ahlaksızlık budur. -Bu yapı ülkemizde STK görünüşlü kuruluşlara ve cemaatlere büyük zarar verdi.

-Gazetelerde yayınlanan belgeleri görüyoruz. Kim nerenin imamı nerelerde hangi işleri bağlıyor görüyoruz. -Güneydeki sevdiği ülkeleri dost edenlerden bahsediyoruz. Hamdolsun milletimiz bu yapının gerçek yüzünü gördü. Onu kendi dünyasına hapsetti. YURTDIŞINDA YENİ OKULLARI YENİ VAKFIMIZ AÇACAK

-Eninde sonunda yok olacak. Hiçbir öğrencimiz ve vatandaşımız bu yapıdan dolayı etkilenmeyecek. Burada STK'lara büyük iş düşüyor. -Milli Eğitim Bakanlığımızın kuracağı vakıfla yurtdışında okullar açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimiz çalışıyor. -İnşallah bu hastalıklı yapıdan kurtulacağız. Bu memleket ve millet meselesidir. Bu konuda sizden destek bekliyoruz.

FUAT AVNİ VE SÜMEYYE ERDOĞAN'A SUİKAST İDDİALARI -İşte dün gördünüz. Bazı gazetelerde ailemi tehdit eden haberler gördünüz. Kızımla ilgili bir şeyler dökülmeye başladı.

-Çık açıkça mertçe kim olduğunu göster. Biz kefenimizi giydik de çıktık bu yola. Sen de yürek varsa çıkarsın ortaya.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ TARTIŞMALARI -Ne yaparsanız yapın. Tüm engellemelere rağmen bu yasa çıkacak. -İç güvenlik yasasına karşı çıkmak terörle mücadeleye karşı çıkmaktır. -Yeni Türkiye kuruluyor, inşallah kurulacak. Şimdi bambaşka Malatya var. -Üniversitesiyle, hastaneleriyle, ulaşımıyla, hızlı tren projeleriyle başka bir Malatya inşa ediliyor.

"O NE MUHTEŞEM BULUŞMAYDI MALATYA"

Meydandaki kalabalığı görünce Malatya'da yaptığı daha önceki mitingi hatırlatan Erdoğan, "O ne muhteşem buluşmaydı Malatya" diyerek seçimden sonraki 9. il ziyaretini Malatya'ya yapacağı sözünü verdi.

ERMENEK TÜNELİ BU YIL TAMAMLANIYOR

"Kardeşlerim, tabii ki ulaşım alt yapı noktasında çok önemli.

Hem Malatya için hem de ülkemiz için önemli olan Ermenek Tüneli bu yıl tamamlanıyor. Malatya barajlar konusunda hamdolsun iyi. Malatya'nın potansiyeli çok büyük.

YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

5 bin seyirci kapasiteli stadyum devam ediyor

Cumhurbaşkanı olarak bu yatırımların takipçisi olacağım.

Bizim tarihlerimizde ve genlerimizde başkanlık sistemi var.

BİZİM GENLERİMİZDE LİDERLİK SİSTEMİ VAR

Sizlerle bu buluşmayı yapıyoruz ya birileri rahatsız oluyor. Gidip YSK'ya başvuruyorlar. Cumhurbaşkanı seçimlere kadar meydanlarda olmasın.

Bunların Cumhurbaşkanlığı'ndan haberi yok. Başkanlık sistemine de bu yüzden karşılar. Bizim genlerimizde başkanlık var. Bizim genlerimizde liderlik sistemi var.

MALATYA'DAN VASAT İNSAN ÇIKMAZ

Malatya'dan vasat insan çıkmaz. Özellikleri, enerjileri vardır. Battalgazi'nin torunlarına da bu yakışır. Hamido'nun evlatlarına bu yaraşır. O Hamido ki, ülkenin en karanlık günlerinde yapılan işlere karşı geldi ve bunu ailesiyle beraber canıyla ödedi.

ÖZAL BAŞKANLIK SİSTEMİ DİYORDU

Özal'ın hemşerilerine de bu yakışır. Özal ne diyordu "Başkanlık sistemi" Özal'a diktatör diyenler tek adam heveslisi iftirasını atanlar şimdi de bana aynı şeyi söylüyorlar.

YENİ ANAYASA DİYORUZ

Özal'ı Cumhurbaşkanı seçtirmemek için uyguladıkları tüm kirli oyunları 2007'de bizim adayımız Abdullah Gül beyi seçtirmemek için de yaptılar. Sonra ne yaptık? Bundan sonra Cumhurbaşkanını milletimiz seçecek dedik.

İhtiyacımız derecesinde ilerlemiyoruz. Patinaj yapıyoruz patinaj. Bunun önünü açmak için yeni anayasa diyoruz. Başkanlık sistemi diyoruz.

TERÖRİST DEĞİLSİN SURATINI AÇ

6-7 Ekim olaylarında güya siyasetçi olanlar sokak çağrısı yaptılar. Sonrasında yakıp yıktılar, insanları öldürdüler. Yüzleri kapalı. Terörist değilsen, suratını aç, özgürlük diyorsan işte özgürlük meydanı.

Bu yasa çıkarsa, molotof, demir bilye, taş atamayacaklar. Bakıyorsun bunlar etek giyiyor, bunlar hanımlara da hakaret ediyor. Bunlar huzura kastediyor.

BUNLAR AĞLIYORSA DOĞRU YOLDAYIZ

Başkanlık sisteminde güvenlik var. Huzur var. Yıllarca millet ağlaması pahasına bunlar güldü. Şimdi bunlar ağlıyorsa doğru yoldayız.

Biz ülkemiz için adım atıyoruz. 7 Haziran seçimleri inşallah Türkiye için bir milat olacaktır.

HUKUK GEREĞİNİ YAPACAKTIR

Çözüm sürecinin sahibi milletimizin tamamıdır. Biz kendi üzerimize düşen görevi yaptık. Sabırlarımızın zorlandığı anlar oldu. Baskıyla, şiddetle insanların iradelerini ipotek altına aldılar. Silah taşırayak terör estirdiler.

Bu paketin ardından 6-7 Ekim olaylarında yaşanan olaylar yaşanmayacak.

Kızımı, beni tehdit ediyorlar. Ana muhalefet partisiyle yapıyorlar. Bunların belgesi varsa hukuk gereğini yapacaktır.

BUNLAR CEMAAT DEĞİL ÖRGÜTTÜR

Bunlar bir cemaat değil bir örgüttür. Şimdi de kızımı tehdit ediyorlar. Bunu kiminle yapıyorlar? Ana muhalefet partisiyle.

PKK terör örgütü bir siyasi partiye zorla oy toplatıyor. Biz dik durduğumuz sürece bileseniz ki, bu ülkede her daim hak hakim olacaktır.