Erdoğan'dan AP parlemantosuna soykırım çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ziyareti öncesi konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ziyareti öncesinde Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Erdoğan AB parlemantosunda oylanacak sözde Ermeni Soykırım tasarısını için ciddiye almadı.
Erdoğan: Kazakistan Türkiye'nin stratejik ortağıdır. Son yıllarda Orta Asya'daki kardeşlerimizle bağlarımız güçleniyor. İşadamlarımız orada gurur verici işlere imza atıyorlar.
Mütefekkirimiz Hoca Ahmet Yesevi'nin kabrini ziyaret edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın yaptırdığı caminin de açılışını yapacağız.
1915 OLAYLARI VE AVRUPA PARLAMENTOSU KARARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine yöneltilen, "Avrupa parlementosunda 'Ermeni soykırım' yasa tasarısı oylanacak. Oylanması durumunda AB ile ilişkiler ne olur?" sorusuna cevap olarak şunu söyledi;
"Burada ne tür bir karar verirler bilemem. Millet olarak medya olarak neden savunma durumunda duruyoruz. Benim şahsen Cumhurbaşkanı olarak savunma derdim yok. Bizim üzerimizde soykırım diye bir leke bir gölge yok.
Şu anda benim ülkemde vatandaş ve vatandaş olmayan olmak üzere 100 bine yakın Ermeni var. Acaba kendi ülkelerinde ne kadar Ermeni var. Ayrıca bizim Ermeni vatandaşlarımıza karşı diğer vatandaşlarımızdan farklı bir muamelemiz oldu mu?
"BİR KULAĞIMIZDAN GİRER DİĞERİNDEN ÇIKAR"
Şu anda ülkemizdeki Ermeni vatandaşların dininde, yaşamında ne zorluk var? Bizim vatandaşımız olmayan Ermeniler var bunları deport edebiliriz ama etmiyoruz. Van'daki Akdamar Kilisesi'nin tüm imar işleri devlet tarafından yapıldı. Biz ülkelerinden kaçan Ermenileri misafir ediyoruz. Bunu gösteren bir ülkeye karşı bu tavrı anlamak mümükün değil.
Avrupa Parlamentosu ne karar alırsa alsın bizim bir kulağımızdan girer, bir kulağımızdan çıkar. Türkiye bunu kabul edemez."
Ağrı meselesi hakkında neler söyleyeceksiniz?
Ben devletin resmi kurumlarının raporlarına bakıyorum. Dört askerimiz orada yaralanmış. Ne yapacaklar sessiz mi kalacaklar? Beş tane bölücü terör örgütünün elemanı öldü. Biz yaralılarımızı orada bırakmışız bunların parti mensupları yardım etmiş. Böyle bir şey olur mu? Helikopterimizi kurşunladılar. Bunlar çözüm süreci gibi bir dertleri yok.
7 Haziran seçimleri başladı. Yine terör estirmeye başladılar. Kendilerine zemin hazırlıyorlar. Eşbaşkan olarak ortalıkta dolaşan zat şahsıma meydan okumalar sen kendi işine bak. Bir bakıyoruz bu işin arkasında bunlar var.