Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, 'Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği, Diyarbakır'dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Açılışını yaptığımız 230 trilyon liralık bir yatırım olan Diyarbakır terminal binasın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Diyarbakır Havalimanı bu yılın ilk 4 ayın 627 bin yolcuyu taşıdı. Diyarbakır'ı adeta dünyaya bir adım mesafesinde yaklaştırdı. Bugün diğer kurumlarımız yatırımları ile birlikte 558 trilyon lirayı geçen yatırımlarımız söz konusu.

Diyarbakır yeni bir dönüşüm yaşıyor. Dedik ki biz bütünleştirmek için varız.

Yatırımlar devam ediyor. Gençlerimizi hayata daha iyi hazırlamanın içinde olduk. Terör örgütü bazı derslikleri yaktı. Temmuz'dan bu yana bölge haklı gerçek yüzlerini gördü.

Sokakları, dükkanları tahrip edenler böyle bir örgütü bırakın Kürt kardeşlerimizle insanlıkla yan yana düşünmek mümkün değildir.

Şiddetten beslenen bir canavara dönüşen bu örgütün Diyarbakır ve ülkemizden uzaklaştırılması şarttır.

Bunlar camilerimizi yakmadılar mı, camilerimizi yıkmadılar mı? Bunlar ateist, bunlar zerdüşt. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmediler, etmiyorlar.

ABD'YE "YPG" TEPKİSİ

Amerika'nın PYD'ye YPG'ye vermiş olmuş desteği kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan biriyim. Bize dost olanlar, kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye gönderemez. Hala "Biz YPG'ye destek vermeye devam edeceğiz" diyenler, lütfen gelin de bunun dersini bizden alın. Yanlış yerde duruyorsunuz. "Teröre karşıyız" demekle terörle mücadele olmaz. Güvenlik güçlerimiz tarihe geçecek bir mücadele vererek, örgütü ve arkasındaki güçleri hüsrana uğrattılar.