Erdoğan'a Övgü

Marmaray açılışında konuşan Romanya Başbakanı Viktor Ponta Erdoğan'a hayranlığını dile getirirken, Japonya Başbakanı da Olimpiyatları hatırlattı.
Tarihi proje olan Marmaray'ın açılışında Romanya Başbakanı Viktor Ponta ve Japonya Başbakanı Abe önemli açıklamalarda bulundu.
"ERDOĞAN'A HAYRANIM"
Törene davet edilmekten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Romanya Başbakanı Ponta bu projenin ipek yolunu birleştirdiğini ve bu projenin tarihi bir proje olduğunu belirtti. Tarihi projelerin tarihi liderlerle gerçekleştirilebileceğini dile getiren Ponta, "Ülkenizin büyük bir saygı duyuyorum ve Başbakan Erdoğan'a hayranım" dedi. Bakan Yıldırım Romanya Başbakanı'na Boğaziçi'ndeki ilk geçiş projesinin çizimini hediye etti.
JAPONYA BAŞBAKANI OLİMPİYATLARI HATIRLATTI
Marmaray'ın açılış töreninde Japonya Başbakanı Shinzo Abe'den ilginç sözler geldi. İstanbul, olimpiyatlar için Japonya'nın başkenti Tokyo'yla yarışmış, finalde kaybetmişti. O gün Başbakan Erdoğan, Japonya Başbakanı Abe'yi tebrik etmişti. Abe, Marmaray'ın açılışında yaptığı konuşmada o günü hatırlattı.
RÜYA GERÇEK OLDU
'Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ncı yıl dönümünü kutluyorum. Türk halkı tarihini ve geleneklerini özenle korumak suretiyle başarıyla ilerledi. Asya'nın doğusundan gelen bizler, Asya'nın batısında yer alan sizlerin yaşadığı sorunları çok iyi biliyoruz.