Erdoğan: O savcı neden 7 gün sonra Reyhanlı'ya gitti

MİT tarafından Türkmenlere götürülen yardım TIR'ını Hatay'da durduran savcı Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi. 'HSYK'ya suç duyurusunda bulunuyorum' diyen Erdoğan, 'Bu savcı 7 gün neden Reyhanlı'ya gitmedi?' diye sordu.

Başbakan Erdoğan Ankara'da toplu açılış töreninde bir konuştu. "MİT'in eşlik ettiği TIR'ı yasalara aykırı şekilde durdurdular. MİT'ten Türkmenlere giden yardımlardan neden rahatsızlık duyuyorsunuz? Çünkü bunlar başkalarının menfaati için çalışıyor" diyen Başbakan Erdoğan, "HSYK'ya suç duyurusunda bulunuyorum. Bu savcı 7 gün neden Reyhanlı'ya gitmedi?" diye sordu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Açılışını yapacağımız 214 eserle Ankara'ya her alanda önemli hizmetler kazandırıyoruz. Ankaralı toplu taşımda çok daha farklı bir dönemi yaşamaya başlayacak. Dik duracağız diklenmeyeceğiz. Bu heyecanı yaşayan bilir. İş yapanla sadece laf üreten arasındaki farkı millet bilir. Türkiye'nin refah huzur kardeşliğe kavuşmasını kabullenemeyenler var. Şimdi işçi köylü uyanıyor iktidara sahip çıkıyor. 17 Aralık operasyonu Türkiye'de milli olan ne varsa ona kasteden bir operasyondur. Bu millete kastedenler gereken cevabı 30 Mart'ta en güzel şekilde alacaklar. Suriye'de Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize yardım götüren MİT'in eşlik ettiği TIR'ı yasalara aykırı şekilde durdurdular. MİT'ten Türkmenlere giden yardımlardan neden rahatsızlık duyuyorsunuz? Çünkü bunlar başkalarının menfaati için çalışıyor. HSYK'ya suç duyurusunda bulunuyorum. Bu savcı 7 gün neden Reyhanlı'ya gitmedi?