Erdoğan düşmanları vatan hainidir

Milleti için çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verdiğini ifade eden Yaşar Alptekin, " Bu vatana ve dine hizmet eden uzun adamın, ölümüm pahasına takipçisi ve destekçisi olacağım. Erdoğan'ın bu memlekete hizmetlerini inkar eden vatan hainidir" dedi.
SÖYLEŞİ: ÖZLEM DOĞAN
milat.ozlem@gmail.com

Eski manken, dansçı ve oyuncu Yaşar Alptekin, Sakıp Sabancı'nın cenazesine gittiği gün, büyük bir değişimin başlangıcıyla dini bir hayata adım atmıştı. O dönem bazı kesimler tarafından reklam iddialarıyla eleştirilse de, inançlı çizgisini bozmadan yoluna devam etti. Karşımıza sarığı ve cübbesiyle çıkan Yaşar Alptekin'le yaşamdan siyasete birçok konu üzerine hasbihal ettik.

Yaşadığınız değişim sırası ve sonrasında bazı kesimler tarafından size yönelik eleştiriler devam etti. Bu olumsuz tavırlar sizi ne yönde etkiledi?

Laik ve Cumhuriyet Halk Partili kesimin söylemleri beni hiç etkilemedi. Beni Müslüman kardeşlerimin suizan da bulunması üzüyor. Oysa Rabbimiz günahkar, isyankar demeden rahmetini ve nimetini esirgemezken, insanlar dinen yargılıyor. Toplumumuz kitabın kapağına bakarak değerlendiriyor, içini okumadan fikir sahibi oluyorlar. İnsanların günahlardan haberi var ama tövbelerden haberi yok.

*Deliyim evet ama namaz delisiyim. Ben artık "O ne der, bu ne der" değil; "Hak ne der" derdindeyim. Ölmekten korkmuyorum. Bana hala 'Reklam yapıyor' diyorlar. Evet dinimin reklamını, doğru yol olan İslam'ın reklamını yapıyorum. Ölene kadar da böyle gideceğim.

KİMLİĞİMİ ORTAYA KOYDUM

Sizi artık sarıklı ve cübbeli görüyoruz. Giyim kuşamınızla vermek istediğiniz mesaj nedir?

Müslüman kimliğini ortaya koymalı. Dinini gizli yaşıyorlar. Ben sakal ve şalvarımla geziyorum. Bu benim tercihimdir. Ben kimsenin mini eteğine bakmıyorum, kimse de benim sakalıma bakmasın. Hepimizin aradığı huzur. Ben huzuru bunda buldum.

Eski filmleriniz hakkında ne düşünüyorsunuz?

Eski filmlerimden gocunmuyorum. Geçmişi olmayan insanın geleceği olamaz. Ben dün onları yapmasaydım, bugün burada olmayacaktım. O filmleri seyreden gençler şunu düşünmeli: "Dün o bataklıkta olan biriydi, şimdi doğru yolda." Aradaki farkı görmeleri benim için çok önemli.

*Bu din bana ailemden miras kalmadı. Ben bu dini kendim kazandım. Benim sülalemde namaz kılan bile yok.

DİNDARLARI KÖTÜ GÖSTERDİLER

Bir oyuncu olarak İslami kesimin sinemaya bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İslami kesim sanatı ve sinemayı dışladığı için art niyetli kesimler Yeşilçam'da imamları hep üç kağıtçı, numaracı ve sapık olarak tanıttı. Biz Müslümanlar olarak her yerde olmalıyız. Meydanı boş bırakırsak belirli mihraklar aile mefhumunu yıkıp, gençleri kötü yola iterler.

Daha önce sizi cemaate ait kanalın dizilerinde izlemiştik. Cemaatle yollarınız ayrıldı mı?

Evet, ben daha önce Gülen cemaatindeydim. Cemaatteyken en çok dikkatimi çeken hep zengin çocuklarının burslu olarak okutulmasıydı. Ayrıca hacdan döndüğümde orada yaşadıklarımı televizyonda ifşa etmemi eleştirmişlerdi. Bu beni çok rahatsız etti o dönem. Hacdan döndüğümden beri Menzil'deyim.

ONLARI DA KAZANAMADILAR

Cemaatin içindeyken sizi en çok ne rahatsız etti?

STV'de'Mavi Rüya' dizisinde oynarken program müdürüne, "Niye bizim gibilere iş vermezken komünist ve inanç konusunda sıkıntısı olanlara iş veriyorsunuz" dedim. "Biz onları kazanmaya çalışıyoruz" dedi. Onları da kazanamadılar ve kazanamayacaklar. Üstelik o insanlar oradan kazandıkları paralarla meyhaneye gidip içki içiyorlar ve cemaatin arkasından alay ediyorlar.

*Benim için diyorlar ki 'AK Parti'den ihale aldı.' Benim AK Parti'den 1 lira aldığımı ispat etsinler, 70 milyonun önünde intihar edeceğim. Artık çamur at izi kalsın devri bitti. Benim hükümetten bir beklentim olmadı, bu saatten sonra da olmayacak.

PARALEL YAPI BENDEN CHP'YE OY İSTEDİ

Paralel Yapı seçim dönemlerinde sizinle irtibata geçti mi?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Paralel Yapı'dan bazı isimler benden Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermemi istedi. Ben dinime, vatanıma nasıl ihanet ederim? Camilerimizi satan ve ahıra dönüştüren, Kur'an'ı yasaklayan, ezanı Türkçeleştiren CHP'ye nasıl oy veririm?! Ahirette bunun hesabını nasıl veririm? Bana "dininin düşmanını destekledin, demek ki sen münafıksın" derler.

CHP'ye neden oy vermezsiniz?

CHP döneminde küçük çocuklara bira içirildi. Atatürk'ün kucağında kız çocuğuyla bira içerken fotoğrafı var. Çocuklar biraya teşvik ediliyor. İslamiyet'e ancak bu kadar zarar verilebilir. İsrail bile bize bu kadar zarar veremezdi. En azından onlara Yahudi deyip geçersin ama bu bizim içimizden biri olarak dinimizi yok etmeye çalıştı.

BENİM OYUM ERDOĞAN'A

Paralel Yapı'ya karşı kimi desteklediğinizi sorsaku2026

Ben bu millete hayırlı işler yapanı desteklerim. Bu yüzden de oyumu Recep Tayyip Erdoğan'a vermekten asla gocunmuyorum. Bu vatana ve dine hizmet eden uzun adamın, ölümüm pahasına takipçisi ve destekçisi olacağım. Erdoğan'ın bu memlekete hizmetlerini inkar eden vatan hainidir.

HESABINIZ DAVOS'TA ÖDENDİ

Erdoğan'ı desteklemenizdeki en büyük etken nedir?

Arkadaşlarımla umreye gittik. Bir Arap lokantasında 4 kişi yemek yedikten sonra hesabı istedik. Lokanta sahibi bizim Türk olduğumuzu biliyordu ve "Sizin hesabınız Davos'ta ödendi" dedi. Ben bir Türk olarak Arabistan'da bana bu gururu yaşatan adama oyumu elbette vereceğim.

Hükümete karşı muhalefetin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Recep Tayyip Erdoğan'ı kıskanıyorlar. Çünkü Türkiye'de milyonlarca insan ona dua ediyor ve destekliyor. Erdoğan'ı kimse yıldıramaz. İftiralar attılar, defalarca suikast gerçekleştirdiler ama onu Allah koruyor. Bu yüzden Cumhurbaşkanımız dimdik duruyor.