Erdoğan: 'Biz Hollanda'yı Srebrenitsa katliamından tanırız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan diplomatik kriz üzerinden Hollanda'yı eleştirdi ve 'Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 14 Mart Tıp Bayramı programına katıldı.

Şu sırada burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"14 Mart bu ülkenin okumuş gençliğinin iftihar beratıdır. Birileri hala gençlerin parlamentoya girip girmemesini konuşuyor. Bu gençlerle biz iftihar ediyoruz, onlar girmeyecek de kim girecek parlamentoya? 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısında sağlık teşkilatımızın personeli fedakarlıkla çalıştı. Ben o cefakar sağlık çalışanlarımızın terör bölgesinde de nasıl mücadele verdiğini biliyorum. FETÖ mensuplarının kendilerine bağlı özel hastaneleri de nasıl saf dışı bıraktıklarını biliyoruz.

HOLLANDA'YA HATIRLATMA

Savaşın bile bir ahlakı bir kuralı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. He Hollandalı gibi olursa ateş açar, onu da söyleyeyim. Çünkü biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Bu milletin alnı aktır ama onların alnı kapkaradır. Onların karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak'ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız.

MERKEL'E SERT TEPKİ

Cumartesi gecesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan saygısızlık aynı zamanda uluslararası diplomasiye yapılmıştır. Avrupa'nın savunduğunu iddia ettiği demokrasi toplanma hürriyeti milyarlarca insanın gözünde değeri kalmamıştır. Çıkmış Almanya Şansölyesi ben onların yanındayım diyor, ondan farkı olmadığını biliyoruz. Onlar da atlarıyla itleriyle saldırıyor siz de atınız itinizle saldırıyorsunuz. Trabzonlu Hüseyin Kurt kardeşimize köpekleriyle saldırıyorlar. Kendisiyle görüştüm, acil şifalar diledim. Avrupa ülkelerinin destek veriyor olması manidardır.

AÇIKÇA SÖYLÜYORUM SAKIN HA...

Mesele ne? Yarın orada seçim varmış. İşte bir tane ırkçı, bir tane de şu andaki yönetimde bulunan parti, ikisi yarışıyormuş. Eee? Ben de şimdi buradan Hollanda'ya Almanya'ya sesleniyorum. Türkiye'ye düşmanlık güdenlere, oralardaki tüm yabancılara Müslüman kardeşlerime diyorum ki "Gelin oylarınızı verirken sakın ha bu ikiliye oy vermeyin. Açıkça söylüyorum sakın hau2026 Her ne kadar hayır kampanyası giden varsa da bu tuzağa düşmeyin. Türkiye'ye Türk milletine orada bu şekilde hareket edenler, bizim konsolosluğumuz bizim toprağımızdır. Oraya o ülke müdahale edemez."