Erdoğan: Barış yoluna canımı koydum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani bahanesiyle Türkiye çapında çıkan olaylarla ilgili 'Ben bu sürece canımı koydum, kardeşliğin bozulmasına müsade etmem' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'da verdiği mesajlardan biri de çözüm süreciyle ilgiliydi.
"ELİMİ, BEDENİMİ CANIMI KOYDUM"
Erdoğan, Kobani'de IŞİD'in PKK'yı yenerek kentte üstünlük sağlamasının ardından Türkiye çapında çıkan olaylarla ilgili, "Ben bu sürecin bozulmasına müsade etmem" dedi.
İşte Erdoğan'ın o sözleri:
Bu meseleye çözüm sürecine elimi, bedenimi canımı koydum. Her ne pahasına olursa olsun 77 milyonun kardeşliğini tesis etmek için son nefesime kadar da mücadele etmeye devam edeceğim. Çünkü biliyorum ki bu millet bizimledir. Adeta nokta nokta her şeyi tespit etmişler. Mağazaları yakıp yıkıyorlar. O mağazalar onların dünya görüşünü paylaşmadığı için yakmakla kalmıyorlar bir de yağmalıyorlar. bunun özgürlükle ne alakası var? Sağ olsun polisimiz askerimiz istihbarat birimlerimiz çalışıyorlar. Hem bu olayları durduracak, hemde bunun hesabını soracağız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani bahanesiyle Türkiye'de sokak terörü meydana getirmeye çalışanlara tepki gösterdi, HDP ve CHP'yi de eleştirdi.
Trabzon'u eserlere eserlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Trabzon da hem Başbakan'lık döneminde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizden desteğini hiçbir zaman esirgemedi.
O HAİNLER ÖLDÜRÜLDÜ
Emniyet mensupları Bingöl Emniyet Müdürü'ne saldırı düzenleyen hainlerin peşine düştü ve hainler ölü olarak ele geçirildi.
Bölgemiz son derece hassas bir süreçten geçiyor. Buradan açık açık söylüyorum. Türkiye bölgemizde yaşanan hiçbir olayın tarafı değildir. Türkiye hiçbir mezhebin tarafında ya da karşısında değildir. Bizim tek tarafımız barış oldu.
PKK BİZİM İÇİN NEYSE IŞİD DE ODUR
Dünya ülkelerinin bazılarının anlamamakta direttikleri bir şey var. Bölgedeki tüm ülke ve olaylara karşı son derece dik duruş sergiliyoruz. Çünkü biz 30 yıldır bölücü terör örgütü PKK'ya karşı çok insanımızı kaybettik. Aynı şekilde Irak'ta başlayıp Suriye'de palazlanan ve hala Irak'ta ve Suriye'de terör estiren IŞİD'e karşı da aynı tavrı sürdürüyoruz.
MÜLTECİLER BİZİM MİSAFİRİMİZ
Irak ve Suriye'de çatışmalardan kaçan kardelerimize de kapılarımızı açtık. 1.5 milyonu aşkın insanı şu an ülkemizde misafir ediyoruz. Niye, çünkü bizim insanlık anlayışımız, vicdani anlayışımız ve İslami anlayışımız bu. Biz, terör devleti olan Esad rejimi altında onları bırakamazdık. Biz de bunu yaptık, hala da yapıyoruz.
AVRUPA'DAN FARKIMIZ BU
Bugüne kadar 4.5 milyar dolarlık bir harcamamız oldu. Avrupa'da 130 bin sığınmac var, Avrupa bundan dert yanıyor. Sadece Türkiye'de 1.5 milyon sığınmacı var. Bizim farklılığımız Batı'ya göre bu.
Bölgede akan kanın bir an önce durması, Irak ve Suriye'de herkesi kucaklayan adil sistemlerin kurulması için elimizden ne geliyorsa yaptık, yapıyoruz. Bayramın 4. günü Gaziantep kampındaydım. Oradaki mültecilerle görüştüm. Hepsine, kendi ülkelerine dönmelerini söylediğim zaman alkış görülmeye değerdi. Kimse kolay kolay gurbette evindeki huzuru bulamaz.
Bütün bunların üzerine IŞİD'e parasal destekten, silah desteğinden bahsedenler dürüst değildir. Esad rejiminin insanları katletmesinin hiçbir izahı olamaz. Şu anda 1.5 milyon insan bizde, 1.5 milyon insan Lübnan'da, Ürdün'de, Irak'ta olanlar var..
Türkiye'nin bölge meseleleri karşısında, ilkeli duruşu hem Türkiye içinde hem dünyada bazı çevreleri rahatsız ediyor. Büyüyen Türkiye ekonomisi, hem içeride hem dışarıda bazılarını rahatsız ediyor.
CHP VE HDP'YE TEPKİ
Şimdiki olayların özeti budur. Türk bayraklarına saldırdılar. Atatürk büstünü kırıp yıktılar. Ne yazık ki anamuhalefet partisi bunlara sahip çıkıyor. Aynı şekilde yine parlamentoda bir parti, ne yazık ki bunlarla beraber hareket ediyor. Bu iki parti tezkere olayında da beraber hareket ettiler.
Anamuhalefet partisi ve parlamentodaki o parti, sokak olaylarını körüklediler. Hem tezkereye karşı çıkıp hem de IŞİD teröründen yakındılar. Kusura bakmayın bu makamda böyle konuşmak istemezdim ama artık sabrımız taştı.
PRİM VERMEYECEĞİZ
Emniyet Müdürlerine saldırı yapan, sokakları ateşe veren, yakıp yıkan, kardeşliğimize kurşun sıkan hainlere prim vermeyeceğiz.