Enerji sorununa çözüm Türkiye'den

Dünyanın en büyük sorunlarının başında gelen enerji kaynaklarının kullanımı ile ilgili yeni alternatif yöntemler bulunmaya çalışılıyor. Türkiye'de TÜBİTAK ve üniversitelerin Teknoparklarında yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Türk mucit Fikret Özçelik, yıllardır yaptığı çalışmalar sonucunda enerji konusunda devrim niteliğinde bir buluşa imza attı.

Özçelik'in öncelikli olarak ısınma amaçlı yaptığı çalışma ile su plazma hidrojen enerjisi olarak kullanılabilecek. Hatta Özçelik'in geliştirdiği bu yöntem ile çalışan 5 bin civarında kombi Türkiye'nin 7 bölgesinde evlerde kullanılmaya başlandı. Özçelik'in bulduğu hidrojen enerji sayesinde artık doğalgaz faturası ödemeden de ısınmamız mümkün.

10 ülkeye ihracat yapıyor

Bugüne kadar hidrojen üzerine yaptığı çalışmalarla Dünya Hidrojen Enerji Birliği'nin dikkatlerini üzerine çeken Fikret Özçelik, 20 yıllık bir çalışmanın ardından suyla çalışan kombi, yemek ocağı ve kaynak makinesi de üretti. Özçelik'in ürünleri ilgili alanlarda kullanılmaya başlandı. Özçelik'in yürüttüğü bu arge çalışmalarından sonra yüzde 100 hidrojenle çalışan kombi üretti. Kombinin üniversiteler, Türk Patent Enstitüsü ve TSE tarafından onaylanmasından sonra satış ve pazarlama iznini alarak ürünün vatandaşla buluşmasını sağladı.

Özçelik, ürettiği Hidrojen kombisine yurt dışında da büyük ilgi var. Başta bazı AB üyesi ülkeler olmak üzere İran'dan Kazakistan'a kadar birçok ülke de ürünü ithal etmeye talep oldu ve halen yaklaşık 10 ülkeye ihracat yapıyor.