En düşük emekli maaşına zam hazırlığı

En düşük emekli aylığının 10 bin liradan yüzde 20 zamla 12 bin liraya çıkartılması için AK Parti kurmayları çalışmalara başladı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yılın ikinci yarısı için genel olarak yüzde 24,73 zam yapıldı. Ancak bu zam, kök maaşı 10 bin liranın altında olan emeklilere yeterli düzeyde yansımadı veya bazıları için hiç artış sağlamadı.

En düşük emekli aylığının artırılması için çalışmalar

Bu durum üzerine en düşük emekli aylığının artırılması için yeni düzenlemeler gündeme geldi ve çalışmalar başlatıldı. 2024 başından itibaren geçerli olacak şekilde 10 bin lira olarak belirlenen en düşük emekli maaşı, temmuz ayında yeniden değerlendirilecek.

AK Parti'nin en düşük emekli maaşını artırma çalışmaları

AK Parti yetkilileri, en düşük emekli maaşını artırmak için çalışmalara başladı. Hükümetin, en düşük emekli maaşını yüzde 20 zamla 12 bin liraya çıkarmayı planladığı konuşuluyor. Çalışmaların ardından hazırlanan rapor, bu hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve onay alması halinde Meclis'e taşınacak.

Zam oranları ve emekli maaşlarına etkisi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 24,73 olarak açıklanırken, enflasyon oranı da dikkate alınarak emekli maaşlarına yansıması bekleniyor.