El Mütekebbir isminin manası nedir, zikrinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna

"Büyüklükte eşi benzeri olmayan"anlamına gelen El Mütekebbir Esmaül Hüsnası''nın faziletleri nedir? El Mütekebbir Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Mütekebbir ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

"Büyüklükte eşi benzeri olmayan"anlamına gelen El Mütekebbir Esmaül Hüsnası'nın faziletleri nedir? El Mütekebbir Esmaül Hüsnası hangi durumlarda okunur? Ebced değeri nedir? İşte sizlere El Mütekebbir ismi şerifin anlamı, fazileti ve sırları...

El Mütekebbir isminin faziletleri

Allah ile birlik olma şuurunu tekrar tekrar yaşayabilmek için, onun güzel isimlerini zikir etmek şüphesiz ki çok önemlidir. Hepinizin bildiği gibi namaz, Allah ile baş başa kalmak onunla bir olmak için yapılan en önemli ibadetlerden biridir. Bu birlikteliği sadece namaz sırasında değil ondan sonra da yaşayabilmek için Esma-ül Hüsna yı zikir etmek çok faydalıdır. Tabi burada dikkat edilmesi gereken husus zikrin sadece ağız ile yapılmasından ibaret olmamasıdır. Yani sadece Allah'ın güzel isimlerini tekrarlayıp durmak kalben onun maneviyatını hissetmeden anlamlarını bilip düşünmeden dilimizde döndürmek aslında tam manasıyla Esma-ül hüsnayı zikretmek demek değildir. Önemli olan şey tüm ibadetlerimizde olması gerektiği gibi zikir esnasında da bunu tüm kalbimizle hissederek yapmaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi El Mütekebbir ismini de yürekten bir şekilde zikreden insanlarda aşağıdaki faziletler hasıl olur

El Mütekebbir ismini zikretmeyi alışkanlık haline getiren kimseler etrafında sözü dinlenilen birisi olurlar.

El Mütekebbir ismini 101 kez bir kağıda yazıp yanında taşıyan kişilerin Yüce Allah kadir ve kıymetini artırır.

Bu ismi sürekli zikir eden kimseler yüksem makamlardaki etkili kişileri bile hal ve tavırları ile konuşmaları ile etkileyebilirler.

Yüce Allah’a El Mütekebbir ismi ile dua eden kimseler kibir ve gösterişten uzak mütevazı bir insan olurlar.

El-Mütekebbir : المتكبّر

Yâ Mütekebbir : يَا مُتَكَبِّرُ

El-Mütekebbir esmasının ebced değeri ve zikir saati

Ebced Değeri : 662

Zikir Saati : Müşteri

Zikir Günü : Perşembe

Sabah güneş doğarken

İkindi namazı sonrası.

Gece okumalarında tam gece yarısından sonra okunur.

Havas ve Esrarı

El-Mütekebbir esmasının zikrine devam ettiği takdirde haklı olması koşuluyla adli ve idari üst makamlardan ne dilediği varsa reddolunmaz.

Her gün “Ya Mütekebbir” ism-i şerifinin zikrine devam eden kişide, her türlü etkili ve yetkili olan her insanı, Allah’ın izniyle herkesi etkisi altına alabilmektedir.

Her gün “Ya Mütekebbir” ism-i şerifinin 662 kere zikrini virt edinip çekmeye devam ederse kişi yüce Allah’ın izniyle yücelikler mertebesine ermiş olur.

“Ya Mütekebbir celle celâlühû” ism-i şerifini devamlı çekip zikredenlerin görünüşlerinde bir heybet, maişet ve geçimlerinde bolluk bereket hasıl olduğu görülür.

Her gün sabah namazından sonra günlük 664 defa El-Mütekebbir esmasının zikrini okuyamaya devam eden bir kişi, zalim ve zorbalar bile o kişiye itaat eder, sözü, sohbeti etkili hale gelmektedir.

Sabah namazından sonra günlük çekilmesi 662 kere “Ya Mütekebbir cellecelâlühû” zikrine devam eden refaha huzura kavuşurken,herkes tarafından sevilip,sayılan ve her yerde de sözü dinlenen bir kimse olur.

Her gün 662 kere “Ya Allâh, Ya Mütekebbir celle celâlühû” isimlerini bu zikre devam ettigi takdirde herkes ona boyun eğer, her isteği yerine gelir. Biiznillah…

“Ya Mütekebbir celle celâlühû” zikrine devam eden kimse her türlü kaza ve belalardan korunur.

El-Mütekebbir ismi geçen Kur’an ayetleri :

Nahl Suresi 29. Ayet:

Haydi, orada ebediyyen kalmak üzere cehennemin kapılarından girin. Kibirlenenlerin (büyüklük taslayanların) kaldığı yer ne kötüdür.

Zumer Suresi 60. Ayet:

Ve kıyâmet günü, Allah’a karşı yalan söyleyenlerin yüzlerini kararmış görürsün. Kibirlenenlerin yeri cehennemde değil mi?

Zumer Suresi 72. Ayet:

(Onlara): “Orada ebediyyen kalmak üzere cehennemin kapılarından girin!” denildi. Artık kibirlenenlerin mesvası (kalacağı yer) ne kötü.

Mu’min Suresi 27. Ayet:

Ve Hz. Musa dedi ki: “Muhakkak ki ben, hesap gününe inanmayan, kibirlenenlerin hepsinden, senin de Rabbin olan Rabbime sığınırım.”

Mu’min Suresi 35. Ayet:

Onlar kendilerine bir sultan (bir delil) gelmediği halde, Allah’ın âyetleri hakkında mücâdele ederler. Gadap, Allah’ın ve âmenû olanların (Allah’a ulaşmayı dileyenlerin) indinde büyük oldu. Allah bütün zorba mütekebbirlerin kalbinin üzerini işte böyle tabeder (açılmamak üzere mühürler).

Mu’min Suresi 76. Ayet:

Ebediyyen orada kalmak üzere cehennemin kapılarından girin. Artık kibirlenenlerin kalacakları yer ne kötü.

Haşr Suresi 23. Ayet:

“O Allah ki; O’ndan başka İlâh yoktur, Melik’tir (hükümrandır), Kuddüs’tür (mukaddestir), Selâm’dır (selâmete erdirendir), Mü’mindir (emniyet verendir), Müheymin’dir (koruyup gözetendir), Azîz’dir (yücedir), Cabbar’dır (cebredendir), Mütekebbir’dir (pek büyük olandır). Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir (uzaktır).”

El Cebbar Esmaül hüsnasının anlamı ve faziletleri

El Aziz hüsnasının anlamı ve faziletleri

El Müheymin Esmaül hüsnasının anlamı ve faziletleri